1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

Skyttekungen Hysén avvaktar

IFK Göteborg har fört samtal med skyttekungen Tobias Hysén om en kontraktsförlängning. Stjärnan själv avvaktar dock. ”Han vill vänta och se under januari”, säger Håkan Mild.


Tobias Hysén har två år kvar på kontraktet med IFK Göteborg. Men efter 18 mål, vilket gjorde honom till delad skytteligavinnare, är han förstås het på annat håll. Det har varit en hel del rykten kring stjärnan medan ”Blåvitt” helst vill förlänga kontraktet.

- Han vill vänta och se under januari tror jag, om det händer något annat. Men vi har haft positiva snack. Knappast varje dag om just detta, men då och då, säger sportchefen Håkan Mild.

Tidigare har 27-åringen sagt att han blir kvar i klubben säsongen ut om han åker med på lägret i slutet av januari.

- Då kan det ha klarnat. Vi hoppas så klart att han vill stanna och fortsätta spela för IFK Göteborg, säger Mild till Sportsday.

Nättidningen skriver också om den danske landslagsmålvakten Kim Christensen. Han har höjt sitt marknadsvärde men kontraktet går ut efter säsongen. I sommar får han förhandla med andra klubbar.

- Vi kanske får börja titta på andra alternativ längre fram. Men vi hoppas att Kim vill fortsätta spela för oss, säger Mild.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!