Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bahne till Assyriska

1 av 4

2 av 4

Bahne är klar för Assyriska.
3 av 4

Bahne är klar för Assyriska.

Bildbyrån

4 av 4

Sport | 30/01/2010 23:22

Assyriskas storsatsning fortsätter, senast i ledet att bli klar för Södertäljeklubben är förre HBK-målvakten Magnus Bahne.

Magnus Bahne har haft en framgångsrik period i Halmstads BK och var därför hett eftertraktad när kontraktet med HBK löpte ut.

Allt från svenska till utländska klubbar var ute efter finländaren, men han valde till slut Assyriska – och Superettan.

- Det känns väldigt spännande och det är nya utmaningar. Det blir kul att få vara med och ta del i deras höga ambitioner, säger 30-åringen, som har två A-landslagskamper med Finland på meritlistan, till Aftonbladet.

Assyriska, som i höstas snöpligt föll i kvalmatcherna till Allsvenskan mot Djurgården, har värvat flera spelare och ledare för att åter ta sats mot den högsta ligan. En av dem är den förre AIK-tränaren Rikard Norling.

- Sen är det väldigt positivt att Rikard Norling är tränare. Han är väldigt rak och säger vad han vill. Jag har varit i Sverige i tre år så jag har lärt mig och kollat på grejer han har utfört tidigare, han är väldigt respekterad, säger Bahne till Aftonbladet.