- Foto: Bildbyrån

Maanoja: ”Är i princip 100-procentig”

AIK:s tidigare skadade keeper Tomi Maanoja har nu deltagit i tre matcher, senast på onsdagen. ”Det känns riktigt, riktigt bra”, säger han till Nyheter24.


Tomi Maanoja råkade ut för ett elakt benbrott för ett år sedan och drabbades senare av lite komplikationer. Men nu har han tränat ordentligt en tid och på onsdagen spelade han en halvlek när samarbetsklubben Väsby United mötte Brommapojkarna i en träningsmatch.

- Det känns riktigt, riktigt bra. Det är inga konstigheter, säger han till Nyheter24.

Känslan i foten är inte helt tillbaka och 24-åringen säger att utsparkar och så är lite utmanande. Men han är väldigt positiv.

- Jag är i princip 100-procentig, det kan man säga. Det har gått en månad sedan jag började träna och det känns bara bra.

Det låter som om Tomi Maanoja därmed kan spela i premiären hemma mot Mjällby om en sisådär sex veckor.

- Det får vi se men för min del känns det riktigt bra.

Hur ser du på att AIK förlorat spelare som Obolo, Hooiveld, Örlund och Jonsson?

- Vad är det man säger...? Spelare kommer och spelare går, men AIK består. Det är riktigt bra spelare, men sånt händer. Jag är säker på att Micke Stahre och Björn Wesström har full koll och kommer att få hit bra spelare.

Maanoja skulle ha spelat i U21-EM i Sverige förra sommaren men fick istället följa turneringen som supporter, bland annat på plats. Någon kontakt med förbundskaptenen Stuart Baxter har han inte.

- Inte direkt, men jag tror att han har koll på mig. Jag pratar förstås en del med Lee Baxter, avslutar Maanoja.

Lee Baxter är målvaktstränare i AIK och son till Finlands förbundskapten Stuart Baxter som även varit framgångsrik tränare i AIK.

Matchen mellan Väsby och BP fick avbrytas i pausen på grund av häftigt snöfall. Matchen slutade mållös.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!