Lördag 3 Dec
Stockholm

Allsvenskans yngste kvar i Blåvitt

1 av 2
. Foto: Bildbyrån
2 av 2
. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har förlängt kontraktet med allsvenskans yngste spelare någonsin, talangen Nicklas Bärkroth. ”Det känns grymt”, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nicklas Bärkroth debuterade i IFK Göteborgs A-lag redan guldåret 2007 och blev inför fjolårets säsong permanent uppflyttad till a-truppen. Och nu ser han ut att bli kvar en tid efter att ha förlängt sitt kontrakt till och med 2013.

- Ingen är gladare än jag just nu. Det känns grymt att klubben har ett sånt förtroende för mig. Att IFK vill det är ett bevis på att de tror på mig och vet vad jag kan. Jag är överlycklig, säger han på klubbens hemsida.

Den 18-årige mittfältaren, son till fotbollsspelaren Robert Bengtsson Bärkroth, har redan gjort 46 matcher med A-laget.

- Jag känner mig oerhört inspirerad och riktigt pigg trots tung träning i vinter och hoppas givetvis på speltid. Det sägs att riktigt mycket folk kommer till Valhalla på lördag, det gör inte att man blir mindre sugen.

På lördag kommer nämligen danska Ålborg till Valhalla IP för att möta IFK Göteborg i en försäsongsmatch.

Från Wikipedia: Bärkroth värvades till IFK Göteborg i januari 2007 från sin moderklubb Balltorps FF. I sin allsvenska debut 2 september 2007 som femtonåring, från start i en match för IFK Göteborg mot IF Brommapojkarna, blev han den yngste spelaren någonsin i Sveriges högstadivision i fotboll för herrar, ett rekord som sedan 1971 innehafts av Peter Dahlqvist.

Efter inhoppet i allsvenskan fick Manchester United upp ögonen för Bärkroth som i oktober 2007 besökte den engelska klubben och provtränade en vecka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.