1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Allsvenskans yngste kvar i Blåvitt

IFK Göteborg har förlängt kontraktet med allsvenskans yngste spelare någonsin, talangen Nicklas Bärkroth. ”Det känns grymt”, säger han.


Nicklas Bärkroth debuterade i IFK Göteborgs A-lag redan guldåret 2007 och blev inför fjolårets säsong permanent uppflyttad till a-truppen. Och nu ser han ut att bli kvar en tid efter att ha förlängt sitt kontrakt till och med 2013.

- Ingen är gladare än jag just nu. Det känns grymt att klubben har ett sånt förtroende för mig. Att IFK vill det är ett bevis på att de tror på mig och vet vad jag kan. Jag är överlycklig, säger han på klubbens hemsida.

Den 18-årige mittfältaren, son till fotbollsspelaren Robert Bengtsson Bärkroth, har redan gjort 46 matcher med A-laget.

- Jag känner mig oerhört inspirerad och riktigt pigg trots tung träning i vinter och hoppas givetvis på speltid. Det sägs att riktigt mycket folk kommer till Valhalla på lördag, det gör inte att man blir mindre sugen.

På lördag kommer nämligen danska Ålborg till Valhalla IP för att möta IFK Göteborg i en försäsongsmatch.

Från Wikipedia: Bärkroth värvades till IFK Göteborg i januari 2007 från sin moderklubb Balltorps FF. I sin allsvenska debut 2 september 2007 som femtonåring, från start i en match för IFK Göteborg mot IF Brommapojkarna, blev han den yngste spelaren någonsin i Sveriges högstadivision i fotboll för herrar, ett rekord som sedan 1971 innehafts av Peter Dahlqvist.

Efter inhoppet i allsvenskan fick Manchester United upp ögonen för Bärkroth som i oktober 2007 besökte den engelska klubben och provtränade en vecka.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?