Lördag 3 Dec
Stockholm

Fem år för Erik Edman

1 av 2
. Foto: Bildbyrån
2 av 2
. Foto: Bildbyrån

Wigans landslagsmeriterade back Erik Edman är nu definitivt klar för Helsingborgs IF. Han har skrivit på ett femårskontrakt. ”Det känns fantastiskt kul att komma hem”, säger Edman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Erik Edman har flyttat runt en del. Han har bland annat spelat för Torino, AIK, Heerenveen, Rennes och Tottenham, och nu senast i Premier League-klubben Wigan. Nu är han dock definitivt klar för Helsingborgs IF.

- HIF har absolut en av de mest spännande trupperna i Allsvenskan. Det känns fantastiskt kul att komma hem och jag kan förhoppningsvis bidra med erfarenhet av spel på hög nivå i kombination med de krav jag ställer på mig själv och min omgivning, säger Erik Edman i ett pressmeddelande.

Trots mängder av internationella anbud väljer han HIF som ny klubbadress och parterna har kommit överens om ett femårskontrakt. Affären har också gjorts möjlig tack vare Erik själv som accepterat ett kontrakt inom de budgetramar HIF har att hålla sig till, skriver klubben på sin hemsida.

- Det känns väldigt bra att få hem ännu en spelare med stort HIF-hjärta, ledarprofil och vinnarskalle. Han kommer att passa väldigt bra in i den trupp vi nu håller på att sätta ihop med en mix av egna talanger, hemvändare och spetsspelare, säger HIF:s manager Conny Karlsson.

Edman spelade i HIF mellan 1994 och 1999. Han har gjort 57 landskamper och deltog senast i EM som spelades i Portugal 2004 och i VM-slutspelet 2006. Den 15 november 2004 fick Edman utmärkelsen "Årets back" på Fotbollsgalan.

Det framgår att HIF tagit extern hjälp för att landa den rutinerade 31-årige försvararen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.