Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blåvitt: ”Sälj arenanamnet”

- 05/02/2010, 14:36 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

IFK Göteborg och andra klubbar är oense med bolaget bakom Gamla Ullevi angående en hyreshöjning. Nu öppnar ordföranden Kent Olsson för en diskussion om att sälja arenanamnet för att dra in pengar därifrån.

GUAB, Gamla Ullevi AB, har höjt hyran på Gamla Ullevi för IFK Göteborg, Gais och Örgryte IS. Det har skrivits mycket om detta, främst i pressen på västkusen förstås, att klubbarna inte vill gå med på en hyreshöjning. För IFK:s del handlar det om tre miljoner kronor om året.

Klubbens ordförande Kent Olsson vill förstås lösa konflikten och vill absolut undvika att tvingas lämna nya Gamla Ullevi. Klubben måste, enligt ordföranden, få mer intäkter istället för större utgifter.

- Vi kan dessutom tänka oss att ta upp en diskussion om att sälja ut namnet på arenan. I en tid då det känns som om konjunkturen är på väg att svänga tror jag definitivt att det finns företag som är beredda att betala ganska bra för den exponering det skulle innebära. Jag är väl medveten om att Gamla Ullevi är ett varumärke i sig som är värt mycket pengar för staden, men är det så heligt kanske man får acceptera lägre intäkter, säger han i ett pressmeddelande.

Läs hela pressmeddelandet på IFK Göteborgs hemsida.