- Foto: Bildbyrån

Intressant helg ur Stockholmsögon sett

I helgen spelar Stockholms tre allsvenska lag försäsongsmatcher, två av dem på Skytteholm. ”Hoppas det blir 5000 pers”, säger AIK:s Bojan Djordjic.


På lördagen spelar AIK sin första träningsmatch på hemmaplan då IFK Norrköping  kommer till Skytteholm klockan 14:00. Svenska mästarna har haft mycket publik de senaste försäsongerna, inte minst i första matchen.

- Det brukar komma mycket folk, hoppas det blir 5000 pers, säger Bojan Djordjic till Aftonbladet.

Klubbens arrangemangsansvarige, Lasse Pettersson, tror på runt 3000 åskådare på lördagen. Förra säsongen var det runt 4000 åskådare i den första matchen, men då var AIK inte regerande cup- och ligamästare.

Tidigare har AIK spelat 1-1 mot Singapore Armed Forces FC och fick samma resultat mot de norska mästarna Rosenborg. Bägge matcherna gick på bortaplan.

Djurgården, som inledde med fina 6-0 mot Degerfors inomhus på Bosön, ställs mot GIF Sundsvall på Skytteholm på söndagen. Matchstart klockan 15:00 och laget har man redan tagit ut:

Vaiho - Ceesay, Toivio, Lyyski, Kusmanovic - Perovuo, Sjölund, Hämäläinen - Jonson, Kennedy, Youssef.

Avbytare: Touray, Haginge, Makolli, Hellquist, Ekong, Gustafsson, Milic.

GIF Sundsvall gjorde säsongsdebut förra helgen när man förlorade med 4-3 mot Brommapojkarna.

- Nu är det en ny match med nya förutsättningar. Nya spelare kommer in och motståndet är ett annat. Djurgården såg pigga ut mot Degerfors men vi lägger ingen fokus på motståndet i sådana här försäsongsmatcher utan ser till att hålla fokus på det vi ska göra, säger Sundsvalls tränare Sören ”Snuffe” Åkeby med förflutet hos just Djurgården.

Värt att notera från Djurgårdens match mot Degerfors var att veteranen Mattias Jonson stod för tre mål och jättetalangen Kennedy Igboananike för ett.

Brommapojkarna spelar sin match inomhus, på Bosön. Man tar emot Gefle IF klockan 17:00 på söndag.

I dagarna spelade BP mot Väsby United, där AIK:s tidigare skadade keeper Tomi Maanoja stod mellan stolparna. Halva matchen snöade bort då den fick avbrytas i paus vid ställningen 0-0.

BP lider tyvärr av en del skador inför matchen och saknar bland andra Pontus Segerström och Miiko Albornoz samt målvakterna Benny Lekström och Kristoffer Nordfeldt.

- Vi har inte tagit ut något lag ännu. Men vi använder oss säkert av alla spelare som är skadefria. Tyvärr blev det inte mycket bevänt med matchen mot Väsby. Det var bara inledningsvis som det gick att spela en någorlunda organiserad fotboll, säger tränaren Roger Sandberg på klubbens hemsida.

Efter mötet med Gefle väntar Assyriska borta redan på onsdag, därefter Hammarby borta nästa lördag.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

2 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.