Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mjällby-spelare till Sydafrika

1 av 1

Scanpix

Sport | 09/02/2010 10:45

Den allsvenska nykomlingen Mjällby har chansen att bli det allsvenska lag som får ”flest” spelare med i VM i Sydafrika. Det handlar om nyförvärvet Craig Henderson.

Mjällby värvade mittfältaren Craig Henderson, 22, från ett amerikanskt universitetslag i december. Kanske har de värvat en VM-spelare, nyzeeländaren har nämligen tagits ut till den 17-mannatrupp som möter Mexiko i Los Angeles den tredje mars rapporterar Svenska Dagbladet.

- Vi har inte spelat på nästan fyra månader nu och kan komma att vara lite sega. Mexiko kommer inte vara snälla mot oss, men det för oss tillbaka till verkligheten och vad vi kommer att ställas emot i Sydafrika i juni, sade förbundskapten Ricki Herbert när truppen togs ut.

Henderson har gjort ett 20-tal ungdomslandskamper men aldrig spelat med A-landslaget. Han var bland annat med i OS i Beijing 2008.

Andra allsvenska spelare som kan komma med till VM är AIK:s slovenske anfallare Miran Burgic och IFK Göteborgs danske målvakt Kim Christensen.