Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HIF testar landslagsanfallare

Edman ansluter direkt och kanske får han med sig Tomasz Kupisz.

Edman ansluter direkt och kanske får han med sig Tomasz Kupisz.

Bildbyrån

Sport | 09/02/2010 11:20

Helsingborg har redan gjort ett fint nyförvärv i form av Erik Edman. Nu testar man också den polske U19-landslagsmannen Tomasz Kupisz som tillhör Premier League-klubben Wigan.

Erik Edman var klubbkompis med Tomasz Kupisz i Wigan, de har spelat en del tillsammans i Wigans reservlag. Nu kan de bli lagkamrater i Helsingborgs IF istället.

- En forward som löper mycket i djupled. Eventuellt är det den typen av spelare vi söker. Vi får se hur det utvecklar sig när han är här, säger sportchefen Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Den polske U19-landslagsmannen har kontrakt med den engelska ligaklubben, men i avtalet finns en fast övergångssumma inskriven.

Enligt HD kommer Kupisz ska träna med klubben från i dag alternativt att få chansen i U21-lagets match mot Halmstad. Han är också högaktuell inför  fredagens träningsmatch mot BK Häcken. Värt att notera är att anfallaren aldrig fått chansen i Premier League.

Under gårdagen blev det också klart att Wigan släpper Erik Edman på en gång så att han är spelklar redan till matchen mot Häcken i Göteborg.