Edman ansluter direkt och kanske får han med sig Tomasz Kupisz.
Edman ansluter direkt och kanske får han med sig Tomasz Kupisz. - Foto: Bildbyrån

HIF testar landslagsanfallare

Helsingborg har redan gjort ett fint nyförvärv i form av Erik Edman. Nu testar man också den polske U19-landslagsmannen Tomasz Kupisz som tillhör Premier League-klubben Wigan.


Erik Edman var klubbkompis med Tomasz Kupisz i Wigan, de har spelat en del tillsammans i Wigans reservlag. Nu kan de bli lagkamrater i Helsingborgs IF istället.

- En forward som löper mycket i djupled. Eventuellt är det den typen av spelare vi söker. Vi får se hur det utvecklar sig när han är här, säger sportchefen Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Den polske U19-landslagsmannen har kontrakt med den engelska ligaklubben, men i avtalet finns en fast övergångssumma inskriven.

Enligt HD kommer Kupisz ska träna med klubben från i dag alternativt att få chansen i U21-lagets match mot Halmstad. Han är också högaktuell inför  fredagens träningsmatch mot BK Häcken. Värt att notera är att anfallaren aldrig fått chansen i Premier League.

Under gårdagen blev det också klart att Wigan släpper Erik Edman på en gång så att han är spelklar redan till matchen mot Häcken i Göteborg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!