Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Nya Paulinho” har landat

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 09/02/2010 13:35

BK Häcken får en tredje brasse i form av den 21-årige måltjuven Kayke som bland annat gjort matcher med Flamengos A-lag. ”Kayke är en Paulinho-typ”, säger sportchefen Sonny Karlsson.

BK Häcken har redan Paulinho och Vinicius men får nu sällskap av en tredje brasse i form av anfallaren Kayke Moreno de Andrade Rodrigues. Eller för enkelhetens skull, bara Kayke. En 21-årig brasiliansk måltjuv.

- Killen har ett fantastiskt cv från sina år som ungdomsspelare i Flamengo. Vi tycker detta är värt att pröva för en relativt billig penning, säger sportchefen Sonny Karlsson till GT/Expressen.

- Kayke är en Paulinho-typ. Och eftersom Paulinhos kontrakt går ut efter denna säsongen ser vi Kayke som en naturlig ersättare.

Han kommer att hyras in till den sista maj till att börja med, men avtalet kan förlängas.

- En rörlig anfallare med bra högerfot. Bra på fasta sitiatoner och giftig som avslutare, säger agenten Jesper Norberg till tidningen.

Kayke kom till Flamengo som 17-åring och spelade 2007 fyra A-lagsmatcher för klubben i den högsta ligan. Har dock senare varit utlånad till tre olika lag i lägre divisioner.

- Häcken spelar en annorlunda fotboll än vad jag är van vid hemifrån. Men blir det bara varmare ska jag nog kunna anpassa mig, säger anfallaren själv.