Toni Kuivasto.
1 av 3
Toni Kuivasto. - Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

DIF har spetsat truppen

Djurgårdens Toni Kuivasto och Markus Johannesson ersätts med nya Jani Lyyski och Joona Toivio. ”Vår bedömning är att vi inte förlorat i klass, utan snarare spetsat truppen”, säger Stefan Alvén.


Mittbackarna Toni Kuivasto och Markus Johannesson hann göra omkring 300 allsvenska matcher i Djurgården, men är nu borta. In kommer istället nya den finska duon Jani Lyyski och Joona Toivio.

- Vi känner ingen oro. Vår bedömning är att vi inte förlorat i klass, utan snarare spetsat truppen med Lyyski och Toivio, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén till FotbollDirekt.

- Både Markus och Toni har betytt mycket för Djurgården och båda var ledartyper. Därför har det varit viktigt för oss att hitta ersättare med samma egenskaper.

Någon oro hann inte Alvén känna, Johannesson meddelade tidigt under säsongen att den var hans sista och Alvén poängterar att man scoutade Lyyski under hösten och han blev i princip klar tidigt. Och ledaregenskaperna finns alltså kvar.

- Vår bedömning är att Lyyski har självklara ledaregenskaper, liksom Toivio som är kapten i Finlands U21. Båda brinner för att träna och båda är bolltrygga, särskilt Toivio.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!