Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Från Espanyol till Halmstad

1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Sport | 09/02/2010 15:55

Halmstad har gjort klart med med en ny brasse, nämligen Taianan Imbere Linhares Welker från Espanyol. 22-åringen har medverkat i två ungdoms-VM. ”En riktig klasspelare”, säger tränaren Lasse Jacobsson.

Halmstads BK har redan brassen Anselmo Tadeu Silva do Nascimento i truppen, och nu kommer en till, nämligen Taianan Imbere Linhares Welker. Eller kort och gott Tai som är hans artistamn.

- En riktig klasspelare som är lika bra med båda fötterna och som kan användas både som balansspelare och i någon av de tre offensiva mittfältspositionerna. Och dessutom en riktigt trevlig kille, säger HBK-tränaren Lasse Jacobsson till Hallandsposten.

Tai kommer från samarbetsklubben Espanyol, är 22 år och har deltagit i två ungdoms-VM med sitt Brasilien.

– Och har spelat två UVM för Brasilien är man, sett till konkurrensen, något utöver det vanliga, påpekar Jacobsson.

Han har bland annat tillhört slovakiska FC Senec, israeliska Maccabi Netanya och CSKA Sofia. Efter en vända hem till Brasilien hamnade han i Espanyol men utan att lyckas ta en ordinarie plats.

- Espanyols ledning är därför mycket angelägen om att han ska få chansen i Halmstad så att han hittar tillbaka till normal kapacitet, säger Jacobsson.

Halmstads ordförande, Ingemar Broström, är självklart också mycket nöjd med övergången:

- Den visar att samarbetet med Espanyol verkligen kommer att bära frukt för det här är en spelare som vi aldrig hade haft en chans på i normala fall, säger han till HP.

Tidigare klubbar: Internacional Porto Alegre (Brasilien), Gremio Porto Alegre (Brasilien), FC Senec (Slovakien), Maccabi Netanya (Israel), PFC Llagostera (Brasilien), Espanyol B (Spanien).