Rydström och hans kompisar kan nog löneförhandla snart.
Rydström och hans kompisar kan nog löneförhandla snart. - Foto: Scanpix

Kalmar FF:s vinst: 25,4 miljoner

Publicerades: 26 Feb 2010, 12:30, Uppdaterades: 26 Feb 2010, 17:20

Den lilla småländska klubben är Sveriges andra rikaste fotbollsklubb.


Lagkaptenen Henrik Rydström har varit med ända från början. Han började när Kalmar FF var vilken klubb som helst och nu har han förlängt kontraktet till 2012 med en av Sveriges rikaste klubbar - alla kategorier.

- Jag tänker nöta ut det, här ska inte ångras någonting, säger Henrik Rydström till Östran.

Under sina 18 år i klubben har han kvalat till allsvenskan, vunnit SM-guld och förra säsongen spelade han även Champions League-kval med Kalmar FF. Champions League-pengarna gav, tillsammans med försäljningen av spelare som Patrik Ingelsten, David Elm och Rasmus Elm, klubben en vinst på 25,4 miljoner kronor. Nu uppgår klubbens egna kapital till 71,7 miljoner kronor. Bara förhandlingskungen Hasse Borgs Malmö FF är bättre.

– Vi mötte upp en guldsäsong med väldigt bra siffror i tv-intäkter, publikintäkter och souvenirförsäljning. Dessutom har den allmänna konjunkturen drabbat oss även om vi varit relativt stabila på intäktssidan, säger sportchefen Svante Samuelsson till Barometern.

Pengarna kommer till stor del investeras i klubbens nya arena.

/
/
Relaterat
Bara skadan kan stoppa Wastå
Kalmars Petter Wastå har varit med länge. Nu är han förvisso skadad, men annars känner han sig trygg på sin plats mellan stolparna. ”Jag har ju aldrig blivit petad, jag vet inte hur det skulle kännas”, säger han till Nyheter24.
Rydström skuggar Ryan Giggs
Kalmar FF:s Henrik Rydström förtjänar respekt. Han är en av de trognaste spelarna i Europa eftersom han tillhört sin klubb i 18 år, ett år kortare än Ryan Giggs i Manchester United. ”Hade det handlat om att tjäna pengar skulle man ha bytt klubb”, säger mittfältaren.
Rydström: "Det fick svida lite för AIK"
Kalmar FF åkte till Stockholm och tvålade dit dubbla mästarna på lördagen. Och den frispråkige mittfältstuggaren Henrik Rydström njöt, såklart.– Det fick svida lite för AIK, säger han till Nyheter24.
Man United ska hjälpa Kalmar FF
Kalmar FF tar nya tag 2010 med hjälp av klubbar som Manchester United, eller i alla fall deras matcher. De har fått analysera hur storklubbar i Europa uppträder.
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.