1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Jagne ratar Sandefjord för AIK

Nyheter24 kan nu avslöja att anfallaren CH Jagne ratar norska Sandefjord för att istället kriga om en plats i AIK, tvärtemot vad klubben hoppades på. ”Han ville hellre stanna i AIK”, säger sportchefen Björn Wesström till Nyheter24.


AIK:s Saihou ”CH” Jagne var och provtränade med norska Sandefjord, och AIK ville genomföra en affär där det skulle handla om ett lån. Men någon flytt blir det inte för den snabbe anfallaren.

- Det är tre parter som ska ta beslut i en sådan här fråga och CH ville hellre stanna i AIK och kriga om en plats, avslöjar sportchefen Björn Wesström för Nyheter24.

- Vi vill att alla spelare ska få speltid och han är för gammal för att stå på en utlåningslista (till samarbetsklubben Väsby), därför såg vi en utlåning som en bra affär för CH, tillägger han.

Tyvärr skadade sig CH Jagne när ett Väsby-inspirerat AIK besegrade Syrianska med 2-0 på onsdagen.

- Det är klart att det är otur för honom. Jag har inte varit i kontakt med honom så jag vet inte hur länge han blir borta.

Anfallaren Admir Catovic, till vardags i samarbetsklubben Väsby, har kört en del med AIK. Olyckligtvis har han varit skadad en tid, och Wesström vill inte uttala sig om hans chanser att få ett kontrakt med AIK.

- Han har tyvärr haft problem med skador. Men alla som spelar i Väsby är aktuella, säger Wesström utan att kommentera Catovic ytterligare.

Samtidigt meddelas det i norsk press att AIK kan värva den tidigare Rosenborg-keepern Espen Johnsen som ersättare för skadade Nicklas Bergh. Johnsen har meriter från norska landslaget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!