1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Lugn Hysén ska upprepa succén

IFK Göteborgs anfallsstjärna Tobias Hysén har mycket att leva upp till efter 18 fullträffar förra säsongen, men han är samlad inför den allsvenska starten. "Nu har jag visat att jag kan och känner stor trygghet i det", säger skytteligavinnaren.


Det blev 18 mål och delad skytteligavinst för Tobias Hysén under 2009, något som räckte till en andraplats i allsvenskan och final i Svenska cupen för IFK Göteborg. Snart börjar allsvenskan igen, med stora förväntningar på Hysén.

- Det blir svårt att komma upp i 18 mål igen men jag vet att det går. I ett bra lag som IFK kan jag alltid räkna med 1-2 målchanser per match och även om motståndarna har koll på mig så är det sällan det går att hålla koll på någon i 90 minuter, säger han till Fotbolldirekt på fredagen.

- Jag har jobbat mycket med avslutningslägen för att få in det i ryggmärgen ännu mer. Det handlar om att ge mig så många olika alternativ som möjligt för olika målsituationer och det kommer att bli ännu mer när det blir varmare ute.

Han har vunnit guld med både Djurgården och "Blåvitt", men några problem med motivationen har Hysén inte.

- Nej, det är inga problem. Landslaget har samtidigt gett mig en nytändning. Nu gäller det att ligga i där inför EM-kvalet i höst. Det är en stor utmaning.

Den som Hysén delade skytteligatiteln med 2009 var Gais brassestjärna Wanderson do Carmo. I morgon, lördag, spelar för övrigt IFK mot AIK i Supercupen på Råsunda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!