1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Ett års väntan över för Kevin Walker

Den tidigare blodsjuke mittfältaren Kevin Walker är uttagen i AIK:s trupp till morgondagens match mot IFK Göteborg i Supercupen. "Jag är inte helt hundraprocentig än men på god väg", säger Walker till Nyheter24.


Tanken var att mittfältaren Kevin Walker skulle få sitt absoluta genombrott under guldsäsongen 2009, men istället blev året förstört sedan han drabbats av en allvarlig blodsjukdom. Men nu är AIK-talangen på gång igen, efter att ha fått speltid under ett läger i Finland nyligen spelade han 90 minuter när ett reservbetonat AIK besegrade Syrianska med 2-0 i onsdags.

- Det är bara bra med mig, det var skönt att få 90 minuter mot Syrianska, säger Walker till Nyheter24.se.

- Jag är inte helt hundraprocentig än, jag har ändå varit borta i nästan ett år, men formen är på god väg. Det gäller att ha tålamod.

Hundraprocentig eller ej, Walker är ändå uttagen till lördagens match mot IFK Göteborg i Supercupen. En match som avgörs hemma på Råsunda.

- Det blir ett väldigt bra genrep och första matchen på naturgräs, bättre än en vanlig träningsmatch. Och dessutom en till pokal  att vinna.

Det var en svår blodförgiftning han drabbades av under ett läger med U21-landslaget i mars förra året. Den nu 20-årige spelaren har alltså förlorat nästan ett år. Frågan är om han är redo för det definitiva genombrottet på AIK:s mittfält?

- Det är bara att försöka hitta tillbaka till formen jag hade innan sjukdomen. Det har gått ett år så det återstår att se, men jag är i alla fall tillbaka.

- Det är bara att hoppas på ett bättre år än förra året, flinar Walker.

Nye Sebastian Eguren är uttagen till matchen mot IFK liksom målvaktstränaren Lee Baxter sedan Tomi Maanojas reserv Nicklas Bergh gått sönder. AIK letar efter en ersättare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.