Stockholm

Hammarby tar avstånd från huliganerna

. Foto: Bildbyrån

Hammarbysupportrar stormade en AIK-träning på onsdagen och den avgående informationschefen Urban Rybrink fördömer så klart det inträffade. ”Samtidigt är det en polisiär fråga och inte vår”, säger han till Nyheter24.


Läs mer

På onsdagen gick 16 omaskerade Hammarbysupportrar in på Skytteholm där AIK tränade, och stämningen blev hotfull även om det inte blev något handgemäng. Huliganerna var ute efter Sebastian Eguren med förflutet i Hammarby men som nu, via spanska Villarreal, skrivit på ett korttidskontrakt med AIK.

- Det är klart att vi tar avstånd från det här. Samtidigt är det en polisiär fråga och inte vår, säger den avgående informationschefen Urban Rybrink till Nyheter24.

Avståndet till trots kommer Hammarby inte att agera mot huliganerna.

- Det är inte det att vi inte vill, utan vi får inte agera mot ett lagbrott i samhället, om det nu var ett lagbrott. Det här är en polisiär sak, menar Rybrink och utvecklar:

- Går någon in på 7 Eleven med en Hammarbymössa och slår ner någon så är det inte vår sak att agera emot utan polisens.

Hotbilden har funnits ända sedan Eguren skrev på för AIK, och stämningen har varit upptrissad mellan lagens suportrar och framför allt huliganfalanger.

Kan det bli tal om hämd från AIK-huliganer?

- Det vill jag inte spekulera i, avslutar Rybrink.

I AIK vet man inte vad mer man kan göra för att stoppa liknande händelser i framtiden.

– Vi har hög säkerhet, men sånt här är svårt att försvara sig mot. I så fall får vi börja gräva skyttegravar runt anläggningarna, säger sportchefen Björn Wesström till TT.

De omaskerade huliganerna kan ha fastnat på film eftersom AIK filmar sina träningar.

– Händelsen är polisanmäld och vi har lämnat övervakningsvideon till dem. Så nu ligger allt i deras händer, säger AIK:s kommunikationsansvarige Sophie Johansson till Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.