- Foto: Scanpix

Fotbollsspelaren får två års fängelse för våldtäkt

Hovrätten ändrade tingsrättens dom.


Den allsvenska fotbollsstjärnan som suttit häktad för våldtäkt dömdes i dag till två års fängelse.

Hovrätten för nedre Norrland ändrade domen från Gävle tingsrätt där han friades.

Åklagaren yrkade även på utvisning efter avtjänat straff - men det gick inte hovrätten med på.

Det var den 14 november som våldtäkten ägde rum.

Fotbollsstjärnan var ute och firade en karriärlyftande övergång och hamnade på en efterfest.

Där hade han samlag med en sovande 18-årig kvinna. Kvinnan vaknade av att fotbollsstjärnan trängde in i henne och gjorde en polisanmälan mot 28-åringen som greps dagen efter och häktades senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. 28-åringen hävade att hon varit vaken och att det var frivilligt.

Fallet togs upp i Gävle tingsrätt där fotbollsstjärnan friades - trots att flertalet vittnen intygade att kvinnan sovit. Fotbollsstjärnan släpptes från häktet och kunde återuppta träningen med sin nya klubb.

Åklagaren Birgitta Fernlund överklagade dock domen och efter hovrättsförhandlingarna häktades fotbollstjärnan på nytt. Och i dag kom alltså domen.

Fotbollstjärnan har dömts för brott mot kvinnor tidigare. 2007 dömdes han för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot mot sin hustru.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.