- Foto: SCANPIX

NEDRÄKNING: Revanschens år?

Tre tunga titelförluster under 2009 och ett 2010 som inledde i samma anda. Trots det ser IFK Göteborg fram emot den kommande säsongen: - Vi är bättre rustade i år, säger tränare Jonas Olsson till Fotbollsverige.se


Han tar inte ordet i sin mun. Men likt hela föreningen hoppas IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson på att blåvitt ska ta revansch för fjolårets andraplatser under denna säsong.

- Det känns som att vi tagit kliv framåt under uppehållet jämfört med hur det var under hösten och jag har en positiv känsla inför den allsvenska premiären, säger han.

Han berättar att vintern känts ovanligt lång, trots att uppehållet varit kortare än det varit tidigare säsonger och att

Officiellt är målsättningen för föreningen att komma bland de fyra främsta, något även Olsson understryker då Fotbollsverige.se når honom på väg till bortapremiären mot Kalmar. Samtidigt har föreningen redan gått ut i en sponsorkampanj och utropat sig till ”nästa mästare”.

- Självklart vill vi vinna, men vi har satt ett långsiktigt mål att varje år hamna bland de fyra främsta och spela i de europeiska cuperna, säger han.

Läget i laget är ingenting som oroar IFK-tränaren i vilket fall. Träningsmatcherna under försäsongen har sett bra ut och även om man förlorade mot fjolårsspöket AIK i supercupfinalen på Råsunda anser han inte att det finns något som talar emot en ny toppstrid under 2010.

- Nej, med hårt arbete tror jag att vi kommer att klara målsättningen. Det är klart att vi inleder allsvenskan mot tufft motstånd och speluppehållen är alltid lite ovissa, men vi har visat att vi kan fylla på med spelare även om vi råkar ut för skador eller spelarförsäljningar.

Istället berättar Olsson att han tror att laget utvecklats av motgångarna under fjolåret och att det dessutom kan bli intressant när flera av de skadade spelarna återvänder. IFK Göteborg har tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling:

- Man måste utveckla och ta det vidare. Flera av våra spelare har fått mer erfarenhet från tidigare kvalmatcher och träningsmatcher mot utländska lag. Dessutom har vi en ung trupp och många spelare som har blivit ett år äldre, säger han.

IFK Göteborgs trupp 2010

Målvakter

1. Kim Christensen

12. Markus Sandberg

25. Erik Dahlin

Jonas Olssons kommentar: Vi har det väl förspänt här. Kim vet vi vad han går för och Markus Sandberg är en spännande målvakt. Dessutom har Erik Dahlin återvänt med ytterligare erfarenhet från superettan.

Försvar

2. Karl Svensson

3. Nicklas Carlsson

4. Petter Björlund

5 Toumo Turunen

6. Adam Johansson

10. Ragnar Sigurdsson

14. Hjalmar Jonsson

16. Erik Lund

17. Fredrik Risp

24. Mikael Dyrestam

Jonas Olssons kommentar: - Vi har en god känsla, även om det var jobbigt att Dyrestam skadade sig. Vi kände att vi tappade lite i konkurrenskraft efter det och eftersom vi inte riktigt vet när Nicklas Carlsson, Toumu Turunen och Adam Johansson är tillbaka så värvade vi Fredrik Risp. Men om alla är hela är det mördande konkurrens.

Mittfält

8. Thomas Olsson

9. Stefan Selakovic

13. Gustav Svensson

15. Jakob Johansson

20. Alexander Faltsetas

22. Tobias Sana

23. Sebastian Eriksson

28. Theodor Elmar Bjarnason

Jonas Olssons kommentar: - Liksom i försvaret så har vi tuff och rejäl konkurrens på mittfältet. ”Elmar” har varit bra under försäsongen och nyförvärvet Alexander Faltsetas. Dessutom spetsar de yngre spelarna som Robin Söder och Jakob Johansson till konkurrensen ytterligare.

Anfall

7. Tobias Hysén

11. Robin Söder

18. Pär Ericsson

19. Hannes Stiller

21. Niklas Bärkroth

XX. Wiliam Atashkade

Jonas Olssons kommentar: - Hysén är ju givetvis en jättebra anfallare men även Pär Ericsson kan spela på topp. Dessutom har vi två intressanta spelare i Niklas Bärkroth och Wiliam Atashkade som kommer att bli riktigt bra.

Klara övergångar:

In: Alexander Faltsetas, mf, FC Trollhättan, Pär Ericsson, a, Gais, Fredrik Risp, b, klubblös, Hannes Stiller, a, Qviding

Ut: Niclas Alexandersson, mf, slutar, Mattias Etéus, a, Jönköping Södra, Daniel Alexandersson, mf, Falkenbergs FF

 

Fotbollsverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!