Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skadedrabbat Gefle gästar Kopparvallen

1 av 3

Bildbyrån

2 av 3

Bildbyrån

3 av 3

Bildbyrån

Sport | 22/03/2010 15:21

Igår var det Mjällby, ikväll hoppas ännu en bygd på en succéartad comeback i Allsvenskan då det för första gången på 28 år spelas allsvensk fotboll på Kopparvallen.

Förra veckans återkomst är nog på de allra flesta håll redan glömd. Åtvidaberg hängde med skapligt i halva den första halvleken innan Örebro fick hål på nykomlingen och dominerade den sista timmen. Nyckeln idag, i lagens första allsvenska möte, blir att vara effektivt framför mål, något den andra nykomlingen Mjällby lyckades galant med i sin hemmapremiär.

– Vi förväntar oss ett motstånd som inte skiljer sig speciellt mycket från Örebro. Det är ett hårt arbetande lag som kanske är ett ännu större kollektiv och de är svåra att göra mål på. Varje målchans är enormt viktig att sätta, säger tränaren Daniel Wiklund på klubbens hemsida.

Laget får tillbaks Daniel Hallingström i spel och ersätter Eric Jangholm Melin i truppen. Notera att nyförvärvet Prince Eboagwu ännu inte är klar för spel.

Åtta spelare saknas i Gefle

Gefle är skadedrabbat och till kvällens match kan vi lägga till Daniel Westlin på listan som nu är åtta man lång. Laget knep poäng av Elfsborg, en av guldfavoriterna, hemma i premiären vilket gladde tränaren Pelle Olsson.

– Känslan att ha spräckt poängnollan direkt i premiären är bra att ha med sig när vi nu rullar vidare, säger han på klubbens hemsida.

En tuff match mellan två minst sagt oberäkneliga lag ikväll. Det första allsvenska mötet lagen emellan.

Att tänka på:

* Varken Åtvidaberg eller Gefle skapade särskilt många målchanser i premiären. ÅFF hade ett skott på mål mot Örebro medan Gefle prickade målramen vid fem tillfällen.

* Gefle upphör aldrig att överraska experterna och klarar sig kvar i serien säsong efter säsong. Ikväll är utgångsläget tufft med nykomling på bortaplan och åtta spelare på frånvarolistan.

* Kopparvallens gräsmatta har godkänts för spel, men är långt ifrån sitt bästa skick. En riktig krigarmatch är att vänta.

* Åtvidabergs nyförvärv Prince Eboagwu är alltså ännu inte tillgänglig för spel. Annars är ÅFF ordinarie.

Fotbollsverige.se