Söndag 17 Okt
Stockholm

AIK kan hamna i Bajen-land

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

AIK:s allsvenska fotbollslag lockas inte alls av nya Swedbank Arena ute i Solna. Istället kan man komma att hamna strax utanför Söder och dela arena med Hammarby IF. ”Vi ser inga geografiska begränsningar”, säger AIK:s Claes Hansen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nya Swedbank Arena som byggs i Solna behöver en fast hyresgäst. Råsunda kommer med största sannolikhet att rivas och istället ska man bygga bostäder, men det är långt ifrån självklart att AIK flyttar in på Swedbank Arena.

Inom AIK har man länge tittat på alternativ till arenan med cirka 50 000 platser, något som anses vara väl stort, exempelvis hade AIK ”bara” drygt 17 000 åskådare i sin allsvenska premiär mot Mjällby. Ett alternativ är nya Stockholmsarenan som ska byggas vid Globen, strax utanför Söder och där Hammarby kommer att spela. Den ska ha runt 30 000 platser.

- Vi ser inga geografiska begränsningar, förklarar Claes Hansen, ordförande i AIK:s arenagrupp, till tidningen Metro i dag.

- Det finns inget uttryckligt önskemål att spela på Swedbank Arena. Det är upp till dem att visa att det är ett bra projekt för oss, och det har de inte gjort till dags dato.

Representanter för AIK har redan varit i kontakt med Stockholm stads idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (fp) angående en eventuell flytt till Stockholmsarenan. Oklart dock om det är en tillfällig eller långsiktig lösning, eller om man spelar ut alternativen mot varandra för att få ett bättre förhandlingsläge.

Inom AIK ska man bland annat vara missnöjda med bristen på stöd från Solna. Dessutom är fansen vana att resa till Globen-området där klubbens hockeylag huserar på Hovet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela