Torsdag 21 Okt
Stockholm

”AIK har problem”

1 av 3
2 av 3
3 av 3

AIK ställer upp med ett par doldisar då man i kväll möter lika formsvaga Gais på bortaplan. ”Vi möter ett lag med lite problem. AIK är självklart tyngda av fjolårets guld”, säger anfallaren Fredrik Lundgren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två lag som ännu inte levererat i allsvenskan denna säsong är Gais och AIK som har en respektive två poäng efter två omgångar. I kväll möts de nere i Göteborg, och det i en match som givetvis betyder mycket för bägge lagen.

- Vi var bra mot Malmö FF. Den matchen kontrollerade vi bra och som Malmö har fortsatt så visar den väl lite av vi kan. Mjällby-matchen var sedan en väldig besvikelse. De har fyra chanser och gör tre mål. Mot AIK är det viktigt att vi visar vad vi vill med den här våren, säger Gais för tillfället avstängde anfallare Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.

- Vi möter ett lag med lite problem. AIK är självklart tyngda av fjolårets guld. Vad det betyder att Eguren och Pavey saknas vet jag inte. Vet ju inte vilka som kommer in istället men det är klart att det måste vara jobbigt med för många förändringar, de har ju förlorat många spelare inför säsongen också.

Sebastian Eguren och Kenny Pavey är avstängda efter röda kort mot Brommapojkarna senast, lagets andra mållösa match. Istället väntas två doldisar gå in, på topp får unge Pontus Engblom chansen med Antonio Flavio medan nye Martin Lorentzson kan gå in som högerback istället för Pavey. Dock har man även U21-landslagsmannen Niklas Backman att tillgå, men han lär vara på bänken.

- Får jag chansen är jag redo. Jag tycker att det fungerat bra, vi kompletterar varandra bra, säger Engblom till SVT Sport om att spela med Flavio.

Kommentera
Kopiera länk
Dela