1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Lantz försöker tona ner bråk

Kalmars brasse Jael Ferreira fick ett utbrott i omklädningsrummet efter matchen mot Elfsborg. Men Joachim Lantz vill tona ner det hela. ”Det finns en språkbarriär, men det är bra stämning i laget”, säger han till Nyheter24.


Jael Ferreira har på nytt skapat rubriker, denna gång efter matchen mot Elfsborg då Kalmars brasse fick ett utbrott och slagit i skåp, rivit ner kläder och gapat rakt ut att han ville lämna klubben. Detta enligt tidningen Barometern.

- Det är klart att det varit lite omställning för honom. Han kom hit otränad och är inte van vid den svenska vintern, men det är inte dålig stämning i laget, säger den långe försvararen Joachim Lantz till Nyheter24.

Just språket har varit ett problem när det gäller det sociala, åtminstone utanför planen menar Lantz.

- Vi har några brassar och Daniel Mendes är duktig på svenska. På planen är det inga problem men utanför är det svårt att få en personlig relation, det blir ju inte så att man pratar med någon via tolk.

Enligt Lantz är det inte ovanligt att incidenter som denna förstoras i media.

- Vi är vana vid brassar, vi kan nog lösa det där. Men sedan beror det ju på både vad han själv och vad klubbledningen vill. Jag har lite svårt att uttala mig om det som har hänt.

Sportchefen Svante Samuelsson medger i Barometern att man har vissa problem med Jael.

– Av erfarenhet vet vi att det är en process för alla brasilianska spelare som kommer hit men med Jael har det varit mer än det brukar, säger han till tidningen.

Tidigare i mars hamnade Jael i blåsväder sedan hamnat i bråk med en lagkamrat, då sa han att han ville flytta hem. Han var avstängd mot Elfsborg senast efter att ha missat en teorilektion med tränaren Nanne Bergstrand.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!