1 av 2
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Äntligen spel på Rambergsvallen

Rambergsvallen är spelklar och på tisdagen premiärspelar man på planen då Häcken tar emot Trelleborg. ”Den ser bättre ut än de planer vi sett på tv, förutom Malmö då”, säger arenaansvarige Peter Iversen.


Häckens premiärmatch mot Djurgården förlades i Borås. Men på tisdagen hemmadebuterar man för året, Rambergsvallen är nämligen spelklar.

- Den ser bättre ut än de planer vi sett på tv, förutom Malmö då. Den ser riktigt bra ut, med tanke på att här låg en halv meter snö och det var tjäle i marken för tre veckor sedan, säger Peter Iversen, arenaansvarig, till Göteborgs-Posten.

Under måndagskvällen kommer Rambergsvallens gräs att vältas och kritas. Regn väntas, och frågan är hur planen klarar matchen.

- Ja, det finns ju inget som håller ihop planen så den kommer att gå sönder. Och den lär knappast läka förrän vi har tio plusgrader i luften.

- Och efter matchen så djupluftar vi den (gör små hål). Det gjorde vi direkt efter sista matchen i höstas och det är därför den ser så bra ut.

BK Häcken är topplag i allsvenskan efter två omgångar och lika många segrar, förutom Djurgården har man även besegrat IFK Göteborg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!