- Foto: Bildbyrån

Larssons snabbhet ska sänka Halmstad

Malmö FF har chansen att gå upp i serieledning i kväll, men först ska Halmstad besegras. Till sin hjälp har man snabbe Daniel Larsson. ”Jag har få övermän”, säger anfallaren inför drabbningen.


Fem allsvenska matcher spelas i kväll. Bland dem Malmö FF mot Halmstads BK, fördel MFF som lite överraskande inlett säsongen starkt. HBK släppte in sex mål mot Elfsborg men annars har man hållit tätt.

MFF har dock snabbe Daniel Larsson att tillgå, det kanske kan luckra upp försvaret?

- Jag vet inte om jag är snabbast, men jag tillhör de snabbaste, jag har få övermän, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

- Jag försöker vara i rörelse hela tiden. Det är väldigt situationsanpassat. Ibland kan jag inte sticka iväg tidigt, för då hamnar jag offside. Det viktigaste för mig är att vara kylig. För jag vet att jag oftast hinner först till bollen. Även om jag startar lite efter.

Larsson tror att hans spelstil kan passa mot HBK som inte väntas fega ur och backa hem.

- Jag tror på vinst, men jag tror inte att de kommer lämna så många en-mot-en-lägen mot oss. Men jag tror heller inte att Halmstad står och "deffar" hela matchen, menar anfallaren.

Christian Järdler, tidigare i Malmö FF och som bor kvar i staden, tror att HBK kan rubba ”Di Blåe” i kväll. En sak måste man definitivt se upp med:

- Att vi inte ger dem första målet, framför allt inte tidigt. De har en bra publik och får de den i ryggen och trummar på så är de bra. Sedan tycker jag att vi ska våga spela. Gräsplanen i Malmö kanske är Sveriges bästa för tillfället så det finns goda möjligheter att spela bra fotboll, säger Järdler till Hallandsposten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!