1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: BILDBYRÅN

Sharbel Touma petas igen

Djurgården hade sjukt svårt att skapa chanser mot Brommapojkarna. Men Sharbel Touma får fortsätta att vänta på spel från start, han bänkas mot IFK Göteborg på bortaplan i kväll.


Djurgården är i stort behov av poäng i allsvenskan. Till kvällens match borta mot IFK Göteborg sker också en del förändringar. Anfallaren Kennedy Igboananike är avstängd efter en utvisning i superettan förra året och han ersätts av pojklandslagsmannen Trimi Makolli. Dessutom kommer Kebba Ceesay och Jani Lyyski att byta plats, avslöjar Expressen. Lysski spelar då till höger och Ceesay blir mittback.

Prince Ikpe Ekong, Philip Hellqvist och Kasper Hämäläinen får chansen på mittfältet medan nye finnen Joel Perovuo flyttas upp i anfallet. Där spelar även Johan Oremo och Christer Yussef.

- Stämningen har varit ganska avspänd och bra under de senaste dagarna. Vi måste vara mycket smartare och spela lite snabbare än mot BP senast. Det går inte att chansa utan vi måste våga tro på att vi kan föra matchen. Vi möter ett bra lag som förlorat de senaste matcherna och därför kommer vara lite extra jävliga att möta, säger Lennart Wass till DIF:s hemsida.

Den av supportrarna så kritiserade Sharbel Touma får börja på bänken även denna match.

Även i IFK är man missnöjda med poängutdelningen hittills. Senast blev det torsk borta mot Helsingborg och tränaren Stefan Rehn lovar bättring när man möter hans gamla gäng i kväll.

- Jag är övertygad om att det kommer se bättre ut mot Djurgården än senast mot Helsingborg. Många pratar om att vi gjort flera dåliga matcher, men det tycker inte jag. Däremot senast (0-2 mot Helsingborg), då var det inte bra, det var uddlöst, och då får man inte med sig poäng från Olympia, säger Rehn till Sportsday.

- Klart det vore skönt med en seger. Vi hade i och för sig samma start förra året, men det är klart, det är inte bra om vi skulle förlora. Men vi försöker inte tänka i de banorna, mer att vi ska attackera och gå för tre poäng. Viktigast att vi verkligen kör i 90 minuter.

Borta jämfört med matchen mot Helsingborg är Erik Lund, avstängd efter tre gula kort.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!