1 av 7
- Foto: Bildbyrån.
2 av 7
- Foto: Bildbyrån
3 av 7
- Foto: Bildbyrån
4 av 7
- Foto: Bildbyrån
5 av 7
- Foto: Bildbyrån
6 av 7
- Foto: Bildbyrån
7 av 7
- Foto: Bildbyrån

Bapupa får sparken efter våldtäktsdom

Publicerades: 15 Apr 2010, 08:22, Uppdaterades: 16 Apr 2010, 08:40

Kalmar FF väljer att avskeda Yannick Bapupa efter att Högsta domstolen valt att inte pröva hans fängelsedom för våldtäkt. ”Nästa steg är nu att verkställa det beslutet”, säger sportchefen Svante Samuelsson.


KALMAR. Högsta domstolen (HD) valde att inte pröva fängelsedomen på två år för den våldtäktsdömde fotbollsstjärnan Yannick Bapupa. Domen vinner därmed laga kraft och Kalmar FF avskedare kongolesen

– Vi har tidigare underrättat Bapupa om att vid en fällande dom så avser vi att avskeda honom. Nästa steg är nu att verkställa det beslutet, säger KFF:s klubbchef Svante Samuelsson till tidningen Barometern.

Den 28-årige mittfältaren Bapupa, tidigare i Gefle, har ett treårskontrakt med Kalmar FF.

– Vi följer de regler vi har att rätta oss efter som arbetsgivare. Vi har varit i kontakt med arbetsgivaralliansen och vi har rätt att hävda avsked. Eftersom straffet är så långt i förhållande till kontraktet så kan vi hävda avsked, förklarar Svante Samuelsson.

Bapupa fälldes för att i november förra året våldsfört sig på en18-årig kvinna i Gävle. Han friades i Gävles tingsrätt men fälldes senare i hovrätten i Sundsvall.

Sommaren 2007 dömdes han till samhällstjänst för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Det påverkade dock inte hans status i dåvarande klubben Gefle IF, skriver Barometern.

Enligt Expressen har Kalmar anlitat chefsjuristen Sven Lindvall för att kräva tillbaka pengar av spelaren i fråga. I början av november skrev han på ett kontrakt värt 3,9 miljoner kronor samt en sign on-bonus på 1,3 miljoner kronor.

- Vi har kommit överens om att träffas igen när domen vinner laga kraft. Först måste jag prata med advokaten sedan kan vi ta diskussion med Kalmar och se vad som händer, sade Bapupas agent Innocent Okeke tll Expressen efter HD:s beslut.

Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.