Lördag 23 Okt
Stockholm

Bapupa får sparken efter våldtäktsdom

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Kalmar FF väljer att avskeda Yannick Bapupa efter att Högsta domstolen valt att inte pröva hans fängelsedom för våldtäkt. ”Nästa steg är nu att verkställa det beslutet”, säger sportchefen Svante Samuelsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

KALMAR. Högsta domstolen (HD) valde att inte pröva fängelsedomen på två år för den våldtäktsdömde fotbollsstjärnan Yannick Bapupa. Domen vinner därmed laga kraft och Kalmar FF avskedare kongolesen

– Vi har tidigare underrättat Bapupa om att vid en fällande dom så avser vi att avskeda honom. Nästa steg är nu att verkställa det beslutet, säger KFF:s klubbchef Svante Samuelsson till tidningen Barometern.

Den 28-årige mittfältaren Bapupa, tidigare i Gefle, har ett treårskontrakt med Kalmar FF.

– Vi följer de regler vi har att rätta oss efter som arbetsgivare. Vi har varit i kontakt med arbetsgivaralliansen och vi har rätt att hävda avsked. Eftersom straffet är så långt i förhållande till kontraktet så kan vi hävda avsked, förklarar Svante Samuelsson.

Bapupa fälldes för att i november förra året våldsfört sig på en18-årig kvinna i Gävle. Han friades i Gävles tingsrätt men fälldes senare i hovrätten i Sundsvall.

Sommaren 2007 dömdes han till samhällstjänst för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Det påverkade dock inte hans status i dåvarande klubben Gefle IF, skriver Barometern.

Enligt Expressen har Kalmar anlitat chefsjuristen Sven Lindvall för att kräva tillbaka pengar av spelaren i fråga. I början av november skrev han på ett kontrakt värt 3,9 miljoner kronor samt en sign on-bonus på 1,3 miljoner kronor.

- Vi har kommit överens om att träffas igen när domen vinner laga kraft. Först måste jag prata med advokaten sedan kan vi ta diskussion med Kalmar och se vad som händer, sade Bapupas agent Innocent Okeke tll Expressen efter HD:s beslut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela