Segertorkan släpper inte för Kalmar FF

0–0 rättvist efter tät match.


Två jämnbra och spelmässigt likadana lag drabbade samman på Strandvallen. Inte oväntat då att Mjällby och Kalmar fick dela på poängen, KFF:s sjätte match utan seger, Mjällby upp på tredje plats.

Säsongens högsta publiksiffra på Strandvallen och stundtals heta känslor med tuffa dueller på planen. Det var lite derbystämning på torsdagskvällen, men framåt hände det inte jättemycket. Abiola Dauda hade matchens bästa chans halvvägs in i den första perioden när han i friläge prickade stolpen. Dessförinnan hade han slagit bollen i öppet mål efter en riktigt vass dubbelchans, men då var nigerianen offside.

Lagen tog ut varandra

Det var en väldigt jämn match mellan två lag som försöker spela på ett liknande sätt, som vill dominera matcher och som har en tät defensiv. Just defensiven var kanske det enda glädjeämnet hos Kalmar FF ikväll, Mjällby fick bara iväg ett skott på mål, men hade ett riktigt bra läge i slutet på första halvleken när energiske Mostapha El Kabir fick stå helt ren i straffområdet och nicka utanför.

Den lille holländaren var inblandad i en kontroversiell situation med kvarten kvar att spela. El Kabir kom förbi Tobias Carlsson som tycktes kroka i anfallaren som stöp i straffområdet och ropade på straff. Men Martin Hansson friade.

– Visst jag är där men precis när jag ska sätta fram foten så ångrar jag mig, han kanske uppfattar det och slänger sig, men någon straff, det är det inte, säger Tobias Carlsson till PPV.

Trots andra nollan för säsongen var KFF-mittbacken inte helt tillfreds med Kalmars insats.

– Jag tycker vi gör en bra första där vi skapar en del framåt, men i andra tappar vi initiativet och de har väl straffsituationen och någon nick där i första, något mer skapar de inte. Men det är lite irriterande att vi tappar initiativet, säger han.

"Kommer in i deras skitspel"

Även Mjällbys Jesper Westerberg var irriterad efteråt.

– Vi kommer inte igång med vårt spel, vi går in och börjar slå långt vilket gör att vi kommer i deras skitspel, säger han och utvecklar:
– Ja, de skickar bara långt medan vi vill försöka rulla och komma runt på kanterna.

Hemmalaget tröttnade lite mot slutet varpå Kalmar satte lite press på dem under de sista tio minuterna, men Kalmar var aldrig särskilt nära att få med sig en poäng, som de båda lagen fick dela på – rättvist. Ett resultat som gör att nykomlingen Mjällby tar över tredjeplatsen från Häcken.

Fotbollsverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!