1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Nytänd Wanderson sänkte Gefle

Gaisfansen protesterade mot den egna klubbledningen genom att inte fira målen.


Inför säsongen uträknade Gais tog ett kliv mot toppen efter 2-1-segern mot Gefle hemma på Gamla Ullevi.

Segerorganisatör blev som så många gånger för brassestjärnan Wanderson som med sitt 2-1-mål avgjorde matchen i den 51:a minuten.

Dessförinnan hade lagkaptenen Fredrik Lundgren gett Gais ledningen på hörna. Sen orsakade han frisparken som Gefles Jonathan Berg kvitterade på. Närmare än så kom inte Gefle.

På läktarna befann sig runt 3000 Gaissupportrar som valde att protestera mot ledningens beslut att stänga av supportrar genom att hålla sig tysta matchen igenom.

- Den utlösande faktorn var att några supportrar blev avstängda av klubben för att de misstänks ha använt pyroteknik. Vi vill få igång en diskussion om att tillåta pyroteknik i ordnade former, säger Gårdakvarnens ordförande Fredrik Hermansson till TT.

– Men det finns sen länge ett missnöje med hur Gais behandlar sina supportrar. Vi ses ibland som mindre viktiga, tillägger Hermansson.

Gaiskaptenen Lundgren har valt, som många andra i Gais, att inte lägga sig i konflikten.

– Det tar för mycket energi att engagera sig i något man inte kan påverka. En sån här match kräver så mycket ändå, säger Fredrik Lundgren.

Segern tar Gais upp till femte plats i Allsvenskan. Gefle är nu sexa, men med lika många poäng som Gais.

– Vi spelade för svårt på den dåliga planen, och tappade ofta bollen centralt. Gais var mer beredda på förhållandena, säger Gefles tränare Urban Hammar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!