1 av 6
- Foto: Bildbyrån
2 av 6
- Foto: Bildbyrån
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
- Foto: Bildbyrån
5 av 6
6 av 6
- Foto: Bildbyrån

Pengar inte allt för Tobias Hysén

Tobias Hyséns nya kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig över säsongen 2013. Blåvitt är förstås mycket nöjda. - Jag skulle tjäna tio gånger bättre om jag flyttade vart fasen som helst, säger Hysén.


I dagarna blev det klart att Tobias Hysén blir kvar i IFK Göteborg. Och blir han inte det får IFK bra ersättning sedan man kommit överens med anfallsstjärnan om ett kontrakt till och med säsongen 2013 ut.

- Vi (Tobias och agenten Jonas Svensson) ville ha ett kontrakt vi var nöjda med, om det inte blir något med utomlands. IFK ville ha något de var nöjda med, och jag tror vi fått till det, säger Hysén till Sportsday.

- Jag vet ju att jag skulle tjäna tio gånger bättre om jag flyttade vart fasen som helst, tillägger anfallaren.

Följs av flera klubbar

Han är själv mycket nöjd med det nya kontraktet. Annars följs han av flera klubbar men han har hela tiden varit tydlig med att det inte blir någon flytt om det inte kommer ett riktigt bra bud. Och det kan förstås komma när som helst.

- Det här betyder ju inte att jag absolut stannar här tills jag är 32, det handlar mer om att Blåvitt försäkrar sig om bra betalt om det skulle hända något i sommar till exempel.

Att vinka adjö till Håkan Mild, tränarna och lagkamraterna som fri transfer har det aldrig varit tal om.

- Det spelar egentligen ingen roll om jag haft ett halvt år eller tre och ett halvt år kvar på kontraktet. För jag hade aldrig kunnat tänka mig att gå som Bosman, och det vet Håkan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.