- Foto: Scanpix

Kalmar fick oavgjort – trots Wastås jättetavla

Petter Wastå stod i matchen mot Gais för en jättetavla som kostade Kalmar tre poäng. – Det är helt sjukt, säger Canal Plus expert Jens Fjellström.


GÖTEBORG. Kalmar har haft det svårt i allsvenskan. Det blev inte lättare i dagens match mot Gais. Efter 16 minuter stod Petter Wastå för en supertavla. Tommy Lycén slog ett inlägg som Marcus Lindberg nickade rakt upp i luften. Wastå skulle plocka ned bollen, men på vägen ner tappade KFF-målvakten bollen och den studsade in.

– Det är helt sjukt. Det var länge sedan man såg någon sådant, säger Jens Fjällström.

Wastå var inte nöjd med ingripandet.

– Det får inte förekomma. Det kommer ett inlägg nerifrån kortsidan som tar den på Lindberg som försöker rensa så att det blir en båge till bortre stolpen. Jag förflyttar mig och ska gå upp för att ta den och lyckas på något sätt fumla till det och sen så när jag tappar den slår jag till den själv så att den går in i mål, säger han.

Kalmar reducerade dock genom Tobias Eriksson precis innan första halvlek var över. Wanderson, fjolårets skyttekung tillsammans med Tobias Hysén, sköt in ledningsmålet efter att lite mer än timmen var spelad. Men Kalmar gav inte upp utan kämpade vidare. Det gav resultat. På övertid kvitterade Marcel Sacramento.

I och med det oavgjorda resultatet avancerade Smålänningarna upp en placering och ligger nu näst sist.

– Kan vi koncentrera oss på det vi ska göra på planen då borde det rent sannolkhetsmässigt komma en seger till slut, säger Henrik Rydström till Canal Plus.

Senaste nytt

Åberg-succén fortsätter – trots första förlusten

Tog karriärens största seger – efter åtta år

I åtta år har Johanna Gustavsson kämpat på Europatouren. Nu vet 30-åringen hur det känns att vinna. Svenskan vann i Frankrike, tre slag före landsmaninnan Moa Folke.

Getafe och Villarreal kryssade

Publiken på Coliseum Alfonso Pérez fick inte se några mål när Getafe tog emot Villarreal i La Liga i fotboll. Matchen slutade mållös, 0-0.

Ollie Watkins det stora utropstecknet för Aston Villa

1 timme sedan
Aston Villa besegrade Brighton hemma i Premier League i fotboll med 6-1 (3-0). Men mycket snack handlade om Ollie Watkins – som gjorde ett hattrick för Aston Villa. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Douglas Luiz och Jacob Ramsey, enda målskytt för Brighton blev Ansu Fati.

Stjärnan med hattrick i Villas slakt

1 timme sedan
Aston Villa körde på lördagen över succélaget Brighton hemma på Villa Park. Stekhete Ollie Watkins slog till med ett hattrick i matchen som slutade 6–1.

Karlsson Lagemyr avslutar karriären

idag 12:38
Efter tre korsbandsskador, två knäfrakturer och flera andra åkommor tvingas Sirius Patrik Karlsson Lagemyr avsluta sin fotbollskarriär – endast 26 år gammal, rapporterar Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.