Torsdag 2 Dec
Stockholm

Uppgifterna som skakar mästarna: "Stahre lämnar AIK"

1 av 9
2 av 9
. Foto: Bildbyrån
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Tränaren Miche Stahre lämnar krisklubben AIK för grekiska Panionios, det påstår Fotbollssverige.se i dag. – Övergången kommer att offentliggöras under måndagen, säger en källa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLNA. I grekisk press har det i veckan cirkulerat rykten om att Micke Stahre lämnar AIK och istället tar över grekiska Panionios. Enligt sajten Fotbollssverige.se är det nu klart att guldtränaren, som inte alls lyckats med AIK denna säsong, lämnar klubben för Panionios som den gångna säsongen slutade nia i den grekiska ligan.

- Till 99 % säkerhet offentliggörs det under måndagen, säger Fotbollsverige.se:s källa.

Det spekuleras också i att den populäre sportchefen Björn Wesström hänger med.

- Jag tror Wesström följer med, men det är mest ett antagande. De har blivit ett par och vill jobba tillsammans, tillägger källan.

AIK har tidigare nobbat Panionios där den tidigare AIK-backen och traffspecialisten Markus Jonsson spelar. Klart är att den grekiska klubben har en ledig tjänst på tränarsidan och enligt grekisk press är Stahre en av huvudkandidaterna att ta över.

– Det har varit en nyhet (att Stahre är ­aktuell) här ner i ett par dagar sedan klubben fick ny sportchef, en dansk som heter Jens Bangsbo. Det sägs att han med 99,9 procents säkerhet kommer att utse en skandinav till ny tränare, säger en källa till Aftonbladet.

Det är oklart vad som händer om Stahre verkligen är förlorad. Klart är att han i AIK assisteras av Christer Swärdh och Andreas Alm.

Mästarklubben, som även vann svenska cupen i fjol och supercupfinalen i våras, ligger på 13:e plats i allsvenskan och har bara tagit sex poäng på åtta matcher i år.

Enligt Aftonbladet är det troligt att Stahre leder AIK fram till VM-uppehållet och sedan skiftar klubb. Och AIK får ett tillskott i kassan.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera. Jag kan inte säga något, meddelar vd:n Annela Yderberg till tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela