Tisdag 7 Dec
Stockholm

Bekräftat: Stahre sticker - Wesström ersätter

1 av 10
2 av 10
. Foto: Bildbyrån
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Björn Wesström blir Micke Stahres ersättare i AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klockan tio på måndagsmorgonen samlades de för dagen lediga AIK-spelarna på träningsanläggningen Karlberg och fick beskedet att deras guldtränare från i fjol, Micke Stahre, 35, lämnar AIK med omedelbar verkan för den grekiska klubben Panionios. Stahres andra säsong i AIK blev bara åtta matcher lång och fiaskoartad.

Ny ersättare blir sportchefen Björn Wesström, 37, bekräftar AIK.

– Tidpunkten är inte den jag önskat, men att vara chefstränare i AIK är det finaste jobbet man kan ha i Fotbolls-Sverige, säger Wesström.

– Björn Wesström är den naturlige efterträdaren till Mikael Stahre. Vi har gjort vad vi har kunnat för att behålla Mikael, men han har bestämt sig för att ta den här chansen, säger Mats Gustavsson, ordförande för AIK Fotboll AB.

Björn Wesström debuterar som tränare borta mot serieledarna Helsingborg på Olympia den 29 april. AIK ligger för närvarande på trettonde plats, tretton poäng efter Helsingborg.

Panionios bekräftar Stahre som ny tränare.

– Jag har fått ett samtal av vår president och han säger att han har kommit överens med mr Stahre. Han kommer att bli vår nya tränare till nästa säsong, säger Kostas Papadakos.

Det har spekulerats i att Panionios "köper loss" Micke Stahre från AIK. Men det stämmer inte menar AIK.

- Nej. Kontrakt med en tränare är något helt annat än kontrakt med en spelare. Man kan tycka vad man vill om det, men i grunden är det samma regler som gäller för en fotbollstränare som för vilken anställd som helst, Mats Gustavsson.

Vad har styrelsen gjort konkret för att få Mikael Stahre att stanna?

- Mikael har som han själv säger hela tiden känt AIK:s stöd. Vi har fört en diskussion och gjort vad vi har kunnat för att få honom att fortsätta, men i grunden handlar det om att han vill ta den här chansen att pröva sin förmåga i en internationell klubb.

Vad säger spelarna?

- Björn Wesström och Mikael har träffat spelarna under måndagen. De är självklart besvikna över att Mikael lämnar, men glada över att Björn finns som en naturlig efterträdare.

Är lösningen med Björn Wesström långsiktig?

- Björn tar över som chefstränare i AIK med omedelbar verkan. Det finns inget ”tf” framför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela