Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här fortsätter Helsingborgs succémånad

- 26/04/2010, 23:33 -
1 av 7

2 av 7

3 av 7

4 av 7

5 av 7

6 av 7

7 av 7

Erik Sundin hade precis gjort 1-0. Då satte Joel Ekstrand in en vansinnig tackling på Mostapha El Kabir och Helsingborg fick klara hela andra halvlek med en man mindre. Vilket det gjorde bra. – Hela laget gör en fantastisk insats i andra halvlek. Vi tar det defensivt och får tre poäng med oss, säger för dagen suveräne mittbacken Marcus Nilsson till ppv.

Det var publikfest med 7000 i publiken på Strandvallen när obesegrade serieledaren Helsingborg kom på besök. Och obesegrade var precis vad skåningarna skulle förbli.

Ekstrand utvisad efter galen tackling

Efter en jämn inledning på matchen nådde Christoffer Anderssons chanspassning fram till Erik Sundin som fri med Mattias Asper iskallt chippade bollen i bortre hörnet.

– Jag kommer helt fri och chippar in den. För en gångs skull vinka de inte av mig, sade Sundin till ppv och målskytten var inte alls nöjd med första 45.

– Vad ska man säga? Det känns som vi sitter kvar lite i bussen. Vi är lite sega i dag och måste höja oss i andra. Det var en hyfsad urladdning mot Malmö och vi kanske har haft lite svårt att ladda om. Sen är det tungt med utvisningen också.

Utvisningen ja. Moestafa El Kabir retade gallfeber på Joel Ekstrand och precis efter 1-0-målet rann det över för den unge mittbacken som gick in vårdslöst i en duell mot Kabir och satte upp båda fötterna med dobbarna före. Tveklöst rött kort och Helsingborg fick alltså spela hela andra halvlek med en man mindre.

– Klart man reagerar, det gör man alltid när det är rött kort. Men jag såg det efteråt och det såg ut att stämma, kommenterade Ekstrand mittbackskollega Marcus Nilsson utvisningen.

”Ett jäkla skitmål”

Helsingborg stretade emot bra och Mjällby var aldrig riktigt nära en kvittering bortsett från två straffsituationer där Markus Holgersson först fällde Peter Gitsélov och sedan fick Marcus Nilsson bollen på handen i straffområdet. Men domaren Jonas Eriksson valde att fria båda gångerna och Mjällby inkasserade sin andra hemmaförlust för säsongen.

– Vi förlorar med 1-0 på ett jäkla skitmål och är för mediokra framåt. Vi slår bara lyror och chansbollar och har inget kombinationsspel sista tredjedelen, det funkar inte mot lag som Helsingborg, sade en kritiskPatrik "Bagarn" Rosengren till ppv.

Fotbollsverige.se