- Foto: Tomas Oneborg/ SCANPIX

Wesström: "Jag har faktiskt varit tränare inom AIK i elva år"

"Det är ju egenligen sportchefsrollen jag varit ovan vid."


Greklandsflyttande AIK-tränaren Mikael Stahres ersättare Björn Wesström höll sitt första träningspass som allsvensk tränare på tisdagen.

- Det kändes som jag hade gjort det förut, säger Wesström till Aftonbladet efter träningen.

Denna vecka väntar ett tufft schema för AIK och Wesström. På torsdag är det bortamatch mot Helsingborg och på söndag derby mot Djurgården.

En ny situation för Wesström, som aldrig tidigare varit huvudtränare.

- Men jag har faktiskt varit tränare inom AIK i elva år. Är det något jag är bekant med så är det att stå på planen som tränare. Det är ju egentligen sportchefsrollen jag varit ovan vid, säger han till Aftonbladet.

Björn är beredd att göra förändringar i träningsupplägg, uttagningar och taktik så snart som möjligt.

Redan på onsdag ändrar Wesström träningsupplägget.

- Vi kommer att spela elva-mot-elva. Det tror jag aldrig vi gjort tidigare dagen före match, säger han till Aftonbladet.

Och för spelare som tidigare varit bänkade finns kanske en ny chans att slå sig in i laget efter tränarbytet.

- Alla spelare startar om på noll. De som presterar bra dessa dagar ökar förstås sina chanser att få spela, säger Björn Wesström till Aftonbladet.

Senaste nytt

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

1 timme sedan
Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Östersunds IK avgjorde i tredje perioden

1 timme sedan
Östersunds IK segrade hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Östersunds IK drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).

Norrköping segrare hemma mot Nässjö

1 timme sedan
Norrköping besegrade Nässjö på bortaplan i fredagens möte i Svenska Basketligan herr. 86-95 (19-19, 23-33, 32-27, 12-16) slutade matchen.

Ny seger för Borås Basket

1 timme sedan
Borås Basket är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Köping Stars borta i Köpings Bad & Sport på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 68-79 (16-25, 26-18, 17-24, 9-12) innebär att Borås Basket nu har tio segrar i följd i Svenska Basketligan herr.