Flávio hjälte för AIK

Efter den usla inledningen i allsvenskan lyckades AIK i dag ta tre poäng hemma mot Trelleborg. Antonio Flávio blev stor hjälte med sitt mål.– Han har det som krävs när det krävs som mest, säger Björn Wesström till Canal Plus.

STOCKHOLM. De regerande mästarna har haft en tung inledning på säsongen. Att man efter elva omgångar skulle vara jumbo var det inte många som trodde. I ödesmatchen mot Trelleborg lyckades AIK vinna.

Efter 34 minuter tog AIK ledningen. Talangen Viktor Lundberg sköt ett skott som fastnade på vägen fram till mål. Yousef Fakhro skulle tackla bort bollen men träffade TFF-målvakten Viktor Noring, och bollen hamnade till slut hos Antonio Flávio som länge höll i innan sköt in 1-0 till de regerande mästarna.

Trelleborg försökte pressa och skapa något men lyckades inte och Stockholmarna tog en viktig seger.

– Vi hade pratat om att vårt anfallsspel skulle gå via ytterzonerna och jag tycker att vi lyckades provocera dem hyfsat. Totalt sett var matchen ganska jämn, men vi hade i dag den bättre kvalitetsspelaren i Flávio som klarar av att producera på den målchansen vi skapar. Det är fantastiskt. Han har gjort en del såna där mål på träningar. Han har det som krävs när det krävs som mest, säger Björn Wesström till Canal Plus.

I och med vinsten är AIK inte längre jumbo – utan Trelleborg har tagit över den platsen.

Elfsborg föll mot Mjällby

Elfsborg förlorade mot Mjällby och fick dessutom en tung skada. Skyttekungen Denni Avdic bröt näsbenet redan efter nio minuter i matchen. I andra halvlek kom målet som sänkte Elfsborg. Tobias Grahn tog hand om bollen efter slarv av Andreas Wikström och sköt in bollen.