Brassefloppen skickas hem

- 13/05/2010, 07:12 -
1 av 4

Scanpix

2 av 4

Bildbyrån

3 av 4

Bildbyrån

4 av 4

Bildbyrån

Den brasilianske anfallaren Jael Ferreira har inte inneburit mycket mer än problem för Kalmar FF. Nu väljer man att skicka hem honom. – Det blir bäst så här för båda parter, säger klubbchefen Svante Samuelsson.

KALMAR. Brassen Jael Ferreira kom till Kalmar FF för tre månader sedan och var tänkt som klubbens toppforward och förstaval i allsvenskan 2010. Men istället blev det mest gnäll, bråk och skandaler kring anfallaren som sett loj ut på träningarna och flera gånger sagt att han vill bort från klubben.

– Han har haft svårt att acklimatisera sig både sportsligt och socialt i gruppen så både vi och han tycker att det här är den bästa lösningen. Att vi bryter hans låneavtal och att han försöker hitta en ny klubb hemma i Brasilien, säger Svante Samuelsson till tidningen Barometern.

Samuelsson medger, utan att gå in på några summor, att det kostade en slant att dels ta hit ”stjärnan” men också att köpa ut honom. Men säger att det känns okej efter överenskommelsen.

Frågan är nu om det kommer in någon ersättare i Kalmar FF som efter en trög allsvensk start vaknat till liv. De tre senaste matcherna har bjudit på två segrar och ett kryss.

– Vi tittar alltid på spelare, men först och främst så ligger fokus på den befintliga trupp vi har. Vi känner att vi inte fått ut max av den hittills i år och att den har stora möjligheter att utvecklas och bli bättre. Visst, dyker det upp någonting så är det alltid en möjlighet, men vi litar först och främst på den trupp vi har nu.