1 av 7
- Foto: Scanpix
2 av 7
- Foto: Joakim Hall
3 av 7
- Foto: Joakim Hall
4 av 7
- Foto: Scanpix
5 av 7
- Foto: Joakim Hall
6 av 7
- Foto: Bildbyrån
7 av 7
- Foto: Joakim Hall

Turina för dyr för AIK?

Den duktige målvakten Ivan Turina är på väg till AIK, själva kontraktet ska man vara överens om. Men parterna har lite svårt att komma överens om den höga sign on-bonusen.


SOLNA. Den landslagsmeriterade kroatiske målvakten Ivan Turina, 29, har imponerat stort när han provspelat hos AIK på träningsanläggningen på Karlberg. Nu skriver Expressen att parterna är överens om ett kontrakt som ger Turina en lön på cirka 50 000 kronor i månaden de kommande 3,5 åren.

Men enligt uppgifter till tidningen kommer riskkapitalbolaget Agent 03 inte riktigt överens med den kontraktslöse målvakten om sign on-bonusen. Turina ska kräva ”ett mångmiljonbelopp” för att skriva på för klubben och man är inte överens om på vilket sätt eller för hur lång tid som utbetalningen ska göras.

När Nyheter24 pratade med scoutingansvarige Jens Andersson på måndagen sa han att man fortfarande ville ha Turina men också att även andra klubbar var intresserade. Enligt Expressens uppgifter vill den 197 centimeter långe Turina skriva på så snart som möjligt.

Turina representerade senast den kroatiska storklubben Dinamo Zagreb. AIK har både problem med skador på målvaktssidan, samt en svajig Tomi Maanoja som dock spelat upp sig lite på slutet. I dagens cupmatch mot Öster tvingas målvaktstränaren Lee Baxter stå mellan stolparna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!