1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

”Guidetti vill bara tjafsa”

Malmös Wilton Figueiredo kastade bollen mot BP:s John Guidetti under gårdagens segermatch och blev utvisad. Han är kritisk mot jättetalangen. - Han spelar ju inte fotboll utan vill bara tjafsa, säger Figueiredo.


MALMÖ. Starka Malmö FF hemmabesegrade Brommapojkarna med 2-1 efter två mål av blott 17-årige Alexander Nilsson. BP:s sena reducering stod inlånade John Guidetti för, som nu tackar för sig och återvänder till Manchester Citys utvecklingslag.

Vid målet irriterade den frispråke Guidetti både motspelare och fans då han gestikulerade till MFF-spelarna och fansen. Wilton Figueiredo slängde bollen mot anfallaren och ådrog sig sitt andra gula kort och blev utvisad på stopptid.

– Jag gav honom bollen för att han skulle göra ett till mål eftersom det var så snyggt, berättar Wilton Figueiredo för Fotbollsverige.se.

Den brasilianske stjärnan har dock inte mycket snällt att säga om Guidetti.

– Han spelar ju inte fotboll utan vill bara tjafsa. Vi fotbollsspelare måste respektera varandra på planen, men han väljer bara att prata allmänt för mycket. Vi kan inte bete oss så mot fansen som vill se på fotboll och ha kul, säger Figueiredo.

Och så utvisningen på Swedbank Stadion, som elaka AIK:are påstår att han tog för att slippa möta sitt gamla lag på Råsunda efter sommaruppehållet...

– Tråkigt och onödigt. Jag måste kunna hålla mig kall i sådana situationer. Tappade koncentrationen för en sekund och så fick jag sota för det.

Även BP:s inhoppare Pablo Piñones Arce ådrog sig ett rött kort i slutskedet av matchen I Malmö.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!