Robledo räddade Mjällby-poäng

Mittbacken Juan Robledo räddade en poäng till Mjällby då han satte 3-3 borta mot Gefle på stopptid. Tyvärr fick man Patrik Rosengren skadad.

GÄVLE. Gefle IF såg ut att gå mot tre poäng hemma mot Mjällby AIF, men mittbacken Juan Robledo ville annat. Under den tredje tilläggsminuten satte han, helt fri, bollen förbi duktige Mattias Hugosson. Målet betydde slutresultatet 3-3.

Hos gästerna var anfallsstjärnan Marcus Ekenberg tillbaka i startelvan. Han var petad i måndags när Örebro SK besegrades.

- Han är tillbaka för att vi ser det här som den bästa startelvan, alltså den som vi hade i dag, sade Mjällbys tränare Peter Swärdh till TV4.

För Mjällby var det en viktig poäng i jakten på framför allt en tredjeplats i tabellen. För Gefle betyder de två tappade poängen att man ligger kvar på nedflyttningsplats i den jämna striden kring bottenstrecket. Det är ett riktigt getingbo där nere.

Fina 5723 åskådare dök upp för att bevittna matchen där gästernas Mustapha El Kabir gjorde en mycket fin första halvlek, som kröntes med två mål.

- Mjällby spelade bra i första halvlek, med ett bra kantspel. I andra halvlek kom vi tillbaks mycket bra, när vi vände matchen. Vi fick då ett bättre djupledsspel och Hasse Berggren och Jakob Orlov kom då med bättre i spelet, säger GIF:s tränare Pelle Olsson till klubbens hemsida.

Tyvärr för Mjällby fick man backveteranen Patrik "Bagarn" Rosengren skadad mot slutet av matchen. De första rapporterna skvallrar om en skada på hälsenan.

Målen: 0-1 (13) Mustapha El Kabir, 1-1 (31) Jonas Lantto, 1-2 (38) Mustapha El Kabir, 2-2 (64) Jakob Orlov, 3-2 (67) Jakob Orlov, 3-3 (93) Juan Robledo.