Åtvidaberg har nu chans att hänga kvar i Allsvenskan igen - efter att ha besegrat Kalmar borta. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX

Uppdraget är möjligt igen för ÅFF

Åtvidabergs FF bortaslog högst överraskande Kalmar FF på söndagen med 1-2 och plötsligt är östgötarnas svåra uppdrag att hålla sig kvar i Allsvenskan möjligt igen.

KALMAR. Kalmar FF saknade den skadade trion Robin Östlind, Tobias Eriksson och Emin Nouri när man tog emot Åtvidabergs FF på Fredriksskans i dag. Östgötarna i sin tur reste till Kalmar utan den avstängde Alberis da Silva samt de skadade Eric Jangholm-Melin, Anton Tinnerholm och Christoffer Karlsson.

Slarvig första halvlek

Efter en händelsefattig första halvlek som var väldigt slarvigt utförd och således hade minimalt underhållningsvärde så kunde varken Andreas Thomsson eller Nanne Bergstrand gått till pausvila belåten. De 3611 tillresta åskådarna förväntade sig förmodligen mer av sina lag, och av matchen.

Publiken bjöds inte på den första riktiga målchansen förrän i den 49:e matchminuten då Daniel Sobralense fick några lediga meter och testade med ett skott mot Henrik Gustavssons högra kryss. Åtvidabergsmålvakten avr dock med på noterna och parerade ut bollen till hörna.

Nickskarvade in 0-1

I den 61:a minuten hettade det till på andra sidan, hos Petter Wastå i Kalmarmålet. Det var mittbacken Erik Moberg som nådde högst på Haris Radetinacs vänsterhörna och nickskarvade in ledningsmålet för gästerna.

Bara fem minuter efter tabelljumbons ledningsmål gav hemmalaget svar på tal genom Sobralense. "Åtvids" keeper Gustavsson lyckades inte boxa undan ett vänsterinlägg tillräckligt så högermittfältaren snappade upp bollen och utjämnade distinkt till hemmapublikens stora förtjusning.

Svårt - fast möjligt - uppdrag

I den 75:e minuten kom matchens sista och avgörande mål - och det var bortalaget som återigen tog ledningen på Fredriksskans. Den här gången var det anfallaren Oscar Möller. Han sköt bollen stenhårt i stolpen som via Wastås rygg trillade in i mål.

Därmed tog bottenlaget tre livsviktiga poäng om man ska lyckas hålla sig kvar i Allsvenskan även till nästa säsong. Uppdraget är fortfarande svårt för östgötarna; men kvällens tre poäng gör det möjligt.