Pa Dembo Touray stod för en klassräddning i slutminuterna.
1 av 4
Pa Dembo Touray stod för en klassräddning i slutminuterna. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Gais blir nu allt mer indragna i bottenstriden.
2 av 4
Gais blir nu allt mer indragna i bottenstriden. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
DIF ska vara nöjda med tre viktiga poäng.
3 av 4
DIF ska vara nöjda med tre viktiga poäng. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Sharbel Toumas genialiska frispark.
4 av 4
Sharbel Toumas genialiska frispark. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Nedflyttningskandidaten i mästarform

Djurgården får häng på Europaplatserna efter viktig seger mot Gais.


STOCKHOLM. Sharbel Touma kan ha gjort sig mer omtyckt bland Djurgårdsleden efter att ha avgjort den viktiga matchen mot Gais borta på Gamla Nya Ullevi.

Det var en väldigt firnulig frispark, där Touma skjöt bollen runt muren på fel sida, och efter alla turer kring den förre AIK-spelaren kan han nu ha köpt sin kärlek hos Djurgårdens fans.

Matchen slutade 1-0 och segern innebär att Stockholmslaget vunnit två matcher i rad mot Göteborgare, något som Lennart Wass hävdar ska bero på ett modigare anfallsspel.

– Vi har inget ABC i vårt anfallsspel och därför gäller det att alla presterar, säger Lennart Wass till Nyheter24.

I slutminuterna gjorde Pa Dembo Touray en makalös räddning, och de tre poängen gör att Djurgården nu till och med har häng på Europa-platserna. Klubben är endast fem poäng bakom Elfsborg på fjärde plats.

DIF har nu tagit tio poäng på de fyra senaste matcherna.

– Vi måste samla poäng för att slippa kval och det är vi medvetna om. Jag är inte orolig, sade Lennart Wass till Nyheter24 inför matchen. Men frågan är om inte det är just spel på kontinenten som börjar hägra för stockholmarna?

Vad tror ni, har Djurgården en chans att nå Europaspel, och vad händer med Gais? Laget har kollapsat efter att de sålde Wanderson do Carmo till Saudi-arabien.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.