Tisdag 18 Maj
Stockholm

Lagrell ryter ifrån: "De våldtar sina klubbar"

Levski Sofias vandaliserade spelarbuss.
1 av 7
Levski Sofias vandaliserade spelarbuss. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Även AIK-fansen kritiseras.
2 av 7
Även AIK-fansen kritiseras. Foto: Alexandar Djorovic/SCANPIX
3 av 7
4 av 7
5 av 7
Lars-Åke Lagrell har fått nog.
6 av 7
Lars-Åke Lagrell har fått nog. Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
Hammarbyfansen får en rejäl känga från det Svenska fotbollsförbundets ordförande.
7 av 7
Hammarbyfansen får en rejäl känga från det Svenska fotbollsförbundets ordförande. Foto: LEIF R JANSSON/SCANPIX

Lars-Åke Lagrell har fått nog av Stockholmsklubbarnas störande fans och kräver att någonting görs åt saken. Men någon hjälp från SvFF kan klubbarna glömma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Fotbollsveriges kanske mäktigaste man, Lars-Åke Lagrell, har fått nog av Stockholmsklubbarnas turbulens. Nu går han till hård attack och fördömer Hammarbyfansen hot som fick tränaren Michael Borgqvist att avgå.

– Det är viktigt att de personer som har klubben i sitt hjärta påpekar för de andra grupperna att pistolpipan alltid automatiskt svänger mot de som håller i avtryckaren. Vad de än gör så slår det alltid tillbaka mot den egna föreningen. De här grupperna våldtar sina föreningar, säger det Svenska fotbollförbundets ordförande till Eurosport.

Han fortsätter med sin kritik:

– Supportergrupperna måste ta en diskussion om de ska förstöra sin förening eller inte. Man kan inte hota sig till segrar, det funkar bara att spela om det. Är det bra att en ledare känner sig hotad? Ger det fler segrar? Jag är ytterst tveksam till det.

Ingen hälp från förbundet

Det är inte bara Bajens fans som får hård kritik från den 70-årige ordföranden. AIK:s fans, som vandaliserade och slog sönder Levski Sofias spelarbuss i samband med en Europa Leaguematch, sågas också av Lagrell. Det är dags för klubbarna att få ordning på problemet, menar han.

Men hjälp från förbundet kan de glömma.

– Det är klubbarnas egna frågor. De är suveräna fristående föreningar, vår roll är annorlunda. Vi administrerar ett seriesystem. Varje klubb gör som de vill med egen styrelse, medlemmar, stadgar och så vidare. Det skulle aldrig fungera om vi skulle försöka ordna säkerhetssystem åt alla klubbar i landet, säger Lagrell, som berättar att SvFF inte får ge mer än råd till klubbarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela