Tobias Hysén stod för en riktigt bra insats mot Åtvidaberg.
Tobias Hysén stod för en riktigt bra insats mot Åtvidaberg. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Blåvitts islossning sänkte Åtvidaberg

IFK Göteborg mötte ett formstarkt Åtvidaberg på Gamla Ullevi, och efter en jämn första halvlek som slutade mållöst så tempoväxlade hemmalaget efter paus. Genom två snabba mål på lite drygt en minut fick man ett försprång som man sedan aldrig släppte vilket tog laget upp på en femteplats.

GÖTEBORG. Åtvidaberg hade en imponerande formkurva inför bortamötet med IFK Göteborg och hade tagit sig över nedflyttningsstrecket. Hemmalaget var sedan länge bortspelade från guldstriden men hade chans att närma sig topptrion. Lagen höll också jämna steg under den första halvleken, där Blåvitts Thomas Olsson hade den bästa möjligheten, men ingen utdelning följde innan paus vilket var ganska rättvist sett till matchbilden.

Johansson visade vägen

IFK höjde sedan pressen i inledningen av den andra halvleken och skapade några hyfsade målchanser, och när målet väl kom så blev det dubbel lycka för hemapubliken. I den 61:a minuten satte Jakob Johansson ledningsmålet efter förarbete av Tobias Hysén. Bara 67 sekunder senare ökade Elmar Bjarnason på till 2-0 genom att nicka bollen i nät.

Åtvidaberg tappade sedan luften efter de två baklängesmålen och istället fick Göteborg allt mer utrymme. Hysén passade i den 86:e minuten på att fastställa slutresultatet till 3-0 genom att nicka in en hörna. Hemmalagets forcering räckte för att sakta ner ÅFF:s framfart i Allsvenskan men bottenstriden är fortsatt jämn inför slutomgångarna.