Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läckor i försvaret - ny skadesmäll för AIK

- 22/09/2010, 15:19 -
Nils-Eric Johansson (t.v.) och Per Karlsson (t.h.) missar kvällens drabbning.

Nils-Eric Johansson (t.v.) och Per Karlsson (t.h.) missar kvällens drabbning.

ADAM IHSE/SCANPIX

Per Karlsson missar kvällens viktiga möte med Kalmar FF.

SOLNA. I kväll tar AIK emot Kalmar FF i en otroligt viktig match. Alla poäng behövs för att rädda säsongen och hålla sig kvar i Allsvenskan även till nästa år - men de får göra det utan ett flertal viktiga spelare.

Mittbacken Per Karlsson har startat alla förutom två matcher med AIK den här säsongen. Men i kväll tvingas han vila. 24-åringen har ådragit sig en sätesmuskelskada som inte har hunnit läka klart till kvällens viktiga drabbning.

Med Nils-Eric Johansson borta på grund av avstängning och Walid Atta otillgänglig på grund av bråk med styrelsen kommer det bli tufft för Solnalaget att få det bästa resultatet mot ett Kalmar som kommer med två raka segrar i bagaget.

- Vi måste ta till vara på hemmafördelen med publiken. Det är en fördel att spela hemma då man är bekant med allt och alla i omgivningen. Men det räcker inte, vi måste också genomföra en bra match. Vi vinner inte matcherna bara för att vi säger att vi är starka hemma, vi måste gå ut och ta tag i det från inledningen av matcherna, säger lagets tränare, Alex Miller, till klubbens hemsida.