Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krisklubbens dom skjuts upp

- 24/09/2010, 11:53 -
Domen för attacken skjuts upp till nästa vecka.

Domen för attacken skjuts upp till nästa vecka.

Claudio Bresciani/SCANPIX

Domen för AIK-fansens attack på Levski Sofia kommer att skjuts upp till nästa vecka.

STOCKHOLM. I kvalet till Europa League attackerade flera AIK-supportrar både spelare och ledare från Levski Sofia. Två spelare, klubbens ordförande, massor och presschef träffades av både flaskor och stenar. För det tilltaget riskerar krisklubben att få ett miljonbelopp i böter.

För en tidigare kvalmatch tvingas Solnaklubben betala 140 000 för fansen uppförande mot norska Rosenborg. I ett mejl till SvD skriver en presstalesman för Uefa att domen för attacken på den bulgariska klubben inte kommer att offentligöras förrän nästa måndag.

Tidigare i dag stämde Djurgården en supporter på miljonbelopp för att ha invaderat planen. Nu räknar AIK:s fans med att klubben kommer göra likadant.

Dif kommer stämma sin huligan som slog ner en Assyriskaspelare på 1.2 miljoner. Räknar med att AIK gör detsamma när Levski-böterna kommer. Finns ingen annan väg att gå. Ställer man till med skada måste man personligen bli ansvarig för den.”, skriver Kalle 71 på Gnagarforum.