Talangens tavla blev kostsam.
Talangens tavla blev kostsam. - Foto: Anders Hillegren/SCANPIX

Vilken jättetavla, Sandberg

Markus Sandbergs stora målvaktstavla gav Malmö FF tre nya poäng i jackten på guldet.


Frankie's GBG

Vill du läsa mer om IFK Göteborg? Gå in på Markus Hankins Frankie's GBG.

MALMÖ. IFK Göteborg inledde matchen bäst och pressade på guldjagande Malmö FF. Stefan Selakovic hade ett skott som räddades på mållinjen av Ricardinho. På en frispark nådde bollen något turligt fram till Daniel Andersson som lyckades skjuta in 1-0 till hemmalaget. Blåvitt-försvararna klagade dock på hands hos domaren, men fick inget gehör.

I den andra halvleken kunde Göteborslaget ha kvitterat efter att de fått straff. Thomas Olsson klev fram men missade. Det är den femte raka straffen som de missar.

Sedan kom den stora målvaktstavlan. Daniel Larsson fick bollen utanför straffområdet och sköt ett skott som Markus Sandberg skulle rädda – men tappade in den mellan benen.

– Det är ett riktigt, riktigt misstag. En riktig groda! Han får inte ens stopp på farten, utan den bara går rätt igenom honom. Verkligen, verkligen tungt... Den dyker snabbt, det är kanske det som lurar Sandberg lite, säger Canal Plus-experten Pelle Blohm.

Med tio minuter kvar hittade Thomas Olsson en djupledslöpande Tobias Hysén som fintade sig förbi två försvarare och sköt elegant in reduceringen.

IFK-Sandberg har en framtid som engelsk landslagsmålvakt”, skriver Robert Laul på Twitter och syftar på Robert Greens misstag i VM i Sydafrika.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.