Trelleborgsfansen gjorde vad de kunde för att lyfta sitt lag.
1 av 3
Trelleborgsfansen gjorde vad de kunde för att lyfta sitt lag. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Malmö rycker i allsvenskans topp.
2 av 3
Malmö rycker i allsvenskans topp. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Martin Hansson bakgrunden gav Malmö en otroligt mystisk straff.
3 av 3
Martin Hansson bakgrunden gav Malmö en otroligt mystisk straff. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Malmö tar pole position

Malmö FF lyckades göra det Helsingborg misslyckades med, att vinna måstematcherna.


MFF:s avslutande spelschema

Malmö FF - Kalmar FF:                18 oktober

BK Häcken - Malmö FF:               27 oktober

IF Brommapojkarna - Malmö FF: 1 november

Malmö FF - Mjällby AIF:              7 november

TRELLEBORG. Malmö FF vann skånederbyt över Trelleborgs FF, och tog därmed ett gigantiskt kliv mot SM-guldet. Malmö går nu upp till ensam serieledning efter att Helsingborg något överraskande förlorat hemma mot Gais under lördagseftermiddagen.

Jiloan Hamad gav de himmelsblå ledningen efter 26 spelade minuter. Matchen fortsatte i ett enkelriktat spår där Malmö stod för det mesta i anfallasväg.

Nyheter24:s MFF-bloggare Simon Pålsson skrev innan matchen att skånederbyn alltid blir stora matcher, att det inte spelar någon roll hur stort gapet är mellan lagen som möts. Men frågan är om den här matchen inte var avgjord innan den ens börjat?

"Det som gäller är att peka med hela handen och visa klart och tydligt vart vi är på väg. Framåt, mot segern alltså. Varje poäng är värdefull. Oavgjort duger inte." skrev han angående inställningen som krävdes av Malmöspelarna.

Daniel Larsson visade med hela handen var Lennart Johansson-pokalen är på väg i år när han slog in den felaktigt dömda straffen i den 80:e minuten. Guillermo Molins gav sedan Malmö 3-0 i slutminuterna av matchen, vilket även blev slutresultatet.

Nog fick Malmöiten rätt och nu seglar Malmö FF i väg mot sin första ligatitel på sex år.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.