Fredag 18 Jun
Stockholm

Bergstrand sparkad från BP

Kim Bergstrand har gjort sitt i BP.
1 av 2
Kim Bergstrand har gjort sitt i BP. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Kim Bergstrand har fått sparken från Brommapojkarna.
2 av 2
Kim Bergstrand har fått sparken från Brommapojkarna. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Krislaget Brommapojkarna fortsätter att sätta i sig allt större problem. Tabelljumbon väljer att avskeda Kim Bergstrand efter tappet sedan sommaruppehållet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kim Bergstrands profil

Kim Bergstrand var med i AIK:s guldlag från 1992 och efter även spelat för Stockholmsklubben Hammarby. Han inledde sin tränarkarriär i Nacka FF 2001, men lämnade efter endast en säsong för Brommapojkarna.

Där var han först junior- och B-lagstränare under fem år för att sedan ta över A-laget. Redan första säsongen lyckades han plocka upp BP från superettan till allsvenskan - men efter en rejält fiaskoartad andra halva av 2010 års säsong fick nu Bergstrand sparken.

STOCKHOLM. Brommapojkarna ligger absolut sist i allsvenskan och mycket talar för att det blir superettan för Stockholmslaget nästa år. Nu väljer styrelsen att agera. BP sparkar tränaren Kim Bergstrand.

"Rakt in i hjärtat går smärtan. Den vrider om som den kniv en våldsman använder. Den tunga känslan av blodförlust, man tappar fokus, världen omkring bara snurrar." skrev Peter Appelquist på sin BP-blogg efter förlusten mot Halmstad BK.

– Han ville att jag skulla komma ner till kansliet på ett möte och då förstod jag vad det handlade om. Frun var borta så jag kunde inte men jag sa till honom att ta det på telefon, säger Bergstrand till Aftonbladet.

Brommapojkarna inledde säsongen bra och slogs länge om Europaplatserna. De tio senaste matcherna har BP endast tagit två poäng.

– Jag kan väl inte ha så stora synpunkter på beslutet. Vi har tagit 2 poäng på tio matcher. Men jag har varit i klubben i åtta år och det är klart att jag hade velat vara med grabbarna hela vägen, säger Kim Bergstrand.

Appelquist avslutar med att fastställa botemedlet för BP:

"Viagra är kanske det laget behöver?".

Kommentera
Kopiera länk
Dela