IFK Göteborgs fans inför derbyt mot Gais.
1 av 2
IFK Göteborgs fans inför derbyt mot Gais. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Gais-tifo inför matchen mot blåvitt.
2 av 2
Gais-tifo inför matchen mot blåvitt. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Göteborgslagens publikras

IFK Göteborg och Gais visar upp dramatiska förluster i publiksiffrorna.


Tidiga starten - förklaringen

Allsvenskan startade i 13:e mars, vilket är en tidigareläggning med mer än en månad. Problemet är att publiksnittet fortsatt sjunkit efter sommaruppehållet, från ett snitt på 6 877 innan sommaren, till ett snitt på bara en bit över 6 000, och enligt Jan Larsson, SvFF:s marknadschef beror tappet på den bistra vintern. Dessutom har SvFF:s satsningar efter sommaren - har misslyckats totalt.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har förlorat 20 procent av publiken i jämförelse med samma tidpunkt under förra året och Gais visar liknande siffror.

Markus Hankins, Nyheter24:s IFK-bloggare menar att det kan bero på blåvitts usla säsong. Att många så kallade medgångssupportrar ska ha försvunnit på grund av att laget inte befinner sig i guldstriden.

– IFK:s publiktapp kan mycket väl bero på att alla medgångssvin slutat gå. Men varför Gais också tappat så mycket är fullständigt oförklarligt, de har ju spelat minst lika dåligt som tidigare år.

Gais har snittat en bit över tre tusen per match, vilket är uppskattningsvis en försämring med drygt 19 procent jämfört med föregående år.

Samtidigt gör Nyheter24:s Hammarby-bloggare Gustav Gelin jämförelsen att Hammarby kunde dra till sig fler än 11 000 till premiären i superettan - medan storlagen San Jose Sharks inte drog fler än 9 000 till premiären i världens bästa hockeyliga.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

idag 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.