Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Göteborgslagens publikras

IFK Göteborgs fans inför derbyt mot Gais.
1 av 2

IFK Göteborgs fans inför derbyt mot Gais.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Gais-tifo inför matchen mot blåvitt.
2 av 2

Gais-tifo inför matchen mot blåvitt.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Sport | 10/10/2010 21:05

IFK Göteborg och Gais visar upp dramatiska förluster i publiksiffrorna.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har förlorat 20 procent av publiken i jämförelse med samma tidpunkt under förra året och Gais visar liknande siffror.

Markus Hankins, Nyheter24:s IFK-bloggare menar att det kan bero på blåvitts usla säsong. Att många så kallade medgångssupportrar ska ha försvunnit på grund av att laget inte befinner sig i guldstriden.

– IFK:s publiktapp kan mycket väl bero på att alla medgångssvin slutat gå. Men varför Gais också tappat så mycket är fullständigt oförklarligt, de har ju spelat minst lika dåligt som tidigare år.

Gais har snittat en bit över tre tusen per match, vilket är uppskattningsvis en försämring med drygt 19 procent jämfört med föregående år.

Samtidigt gör Nyheter24:s Hammarby-bloggare Gustav Gelin jämförelsen att Hammarby kunde dra till sig fler än 11 000 till premiären i superettan - medan storlagen San Jose Sharks inte drog fler än 9 000 till premiären i världens bästa hockeyliga.